«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας»...

0


 Στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών βρέθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Χρήστο Ράμμο, για την... έρευνα σχετικά με τις υποκλοπές,  κάνοντας χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος.

Εξερχόμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας και το φως της Δημοκρατίας νίκησε το σκοτάδι» (*).

Ο κ. Ράμμος ζήτησε μέσα στην εβδομάδα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου ώστε να ενημερώσει τα μέλη της για τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ στις τηλεφωνικές εταιρίες σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την έλευση του κ. Ράμμου στην Επιτροπή.

Η άρνηση της Ν.Δ. οδήγησε χθες το ΜέΡΑ25 να ανακοινώσει πως θα καταθέσει αίτημα προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία τής μέχρι τώρα έρευνας, ενώ η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα έκανε λόγο για «ένα ακόμα ολίσθημα της κυβερνητικής παράταξης στον κατήφορο της συσκότισης για την υπόθεση των υποκλοπών».

* Η φράση «υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» στη λακωνική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προέρχεται από έναν θρύλο επι βασιλείας του Φρειδερίκου του Μέγα της Πρωσίας, που είχε ζητήσει να αγοράσει έναν ανεμόμυλο, επειδή έκανε θόρυβο εμποδίζοντάς τον να κοιμηθεί, αλλά ο μυλωνάς αρνήθηκε γιατί τον θεωρούσε ιερή κληρονομιά, παρά τις απειλές του βασιλιά. «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο» απάντησε ο μυλωνάς στις προειδοποιήσεις του Φρειδερίκου, που στο άκουσμα της φράσης ικανοποιήθηκε για την εμπιστοσύνη του λαού του στη Δικαιοσύνη...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)