Αμεσα εκλογές...

0


 Τη διάλυση της Βουλής και την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο όπου παραχωρεί συνέντευξη... Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσύρεται από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την εκτροπή.

«Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμετανόητο καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.

«Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω μια απάντηση. Αυτή η κυβέρνηση για εμάς και για κάθε δημοκρατικό πολίτη, ηθικά και πολιτικά έκπτωτη.  Δε μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή παραπάνω», υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό. Τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και δηλώνουμε ότι όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθάρισε  ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει νομοθετικά μόνο για την αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί.

«Από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε «όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την  αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους.  Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)