Το τηλεφώνημα που «έκαψε» την Καϊλή....

 
Ο Κριστόφ Μπερτί, διευθυντής της βελγικής εφημερίδας «Le Soir» –η οποία έχει προβεί σε αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο QatarGate– αναφέρθηκε στο «λάθος» που οδήγησε στη σύλληψη της Εύας Καϊλή...

Μιλώντας στον Alpha, o Μπερτί σημείωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι βελγικές αρχές με την ασυλία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ξεπεράστηκε εξαιτίας του τηλεφωνήματος που έκανε η Εύα Καϊλή στον πατέρα της, ζητώντας του να απομακρύνει τη βαλίτσα με τα χρήματα.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει τη βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει», δήλωσε ο Κριστόφ Μπερτί. Όπως πρόσθεσε, η ευρωβουλευτής βρέθηκε μπλεγμένη στην οργάνωση που κατηγορείται για διαφθορά, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που φέρεται να είναι στενός συνεργάτης με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος. 

Επίσης, ο διευθυντής της «Le Soir» σημείωσε ότι τόσο το Καράτ όσο και το Μαρόκο εμπλέκονται στο σκάνδαλο, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές τοποθετήσεις και τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των δύο χωρών, στα οποία προέβησαν ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών.