Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…


 Στα πόσα σκάνδαλα καίγεται ένας πρωθυπουργός ευρωπαϊκής, λέμε τώρα, χώρας; Πόσες ζωές έχει για να περάσει την πίστα;

Μια, δυο, τρεις, επτά σαν τις γάτες; Πόσες;

Γιατί εδώ δεν έχουμε ένα σκάνδαλο, δεν έχουμε δύο, πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα. Το... ένα διαδέχεται το άλλο και ξεχνάμε το προηγούμενο μέχρι το επόμενο.

Και όλα με φόντο το δημόσιο χρήμα.

Κάθισαν οι δήθεν φιλελεύθεροι αντικρατιστές στις καρέκλες της εξουσίας και δεν αφήνουν να πέσει κάτω ούτε σεντ.

Μπίζνες, παιδί μου, μπίζνες… Μπίζνες με το Δημόσιο, δηλαδή με τα δικά μας λεφτά.



*** Από 1/1/2020 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι είχαν αναρτηθεί στη Διαύγεια  373.986 απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες κλειστού τύπου με κόστος 8,45 δισ. ευρώ. Τέτοιο φαγοπότι δεν έχει ξαναγίνει. Κι ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλές οι απευθείας συμβάσεις (ελέω κορονοϊού υπενθυμίζουμε, γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του) είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Και πάλι μπράβο, δηλαδή, που έχουν βγει στη φόρα, αυτά που έχουν βγει.

*** Ας απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σοβαρή εταιρεία να ψάξει τις απευθείας αναθέσεις, μία προς μία και θα σου πω εγώ τι θα γίνει την επόμενη κιόλας μέρα. Θα φύγει νύχτα ο Κυριάκος προς άγνωστη κατεύθυνση και δεν θα ξαναμάθουμε τίποτα γι’ αυτόν. Μαζί του και οι περισσότεροι υπουργοί, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα ψάξει τίποτα, άνοιξαν φάμπρικα.

*** Να κατηγοριοποιηθούν όλες οι απευθείας αναθέσεις ανά υπογράφοντα, ανά φορέα, ανά ΑΦΜ, ανά ποσό και θα σου πω εγώ τι «παπάδες» έχουν να δουν τα μάτια μας. Γιατί αν ένα υπουργείο δίνει δουλειές σε μία μόνο επιχείρηση, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα, με χαμηλότερες τιμές, κάποιοι βγάζουν χρήμα εις βάρος μας και ενδεχομένως, ενδεχομένως λέω, την επόμενη να γίνεται η μοιρασιά.

Λέω δεν ξέρω, εμένα ο νους μου βάζει πολλά…

Η Ντάμα

documentonews.gr