Το σύνθημα που οδηγεί στις κάλπες...


 Το δεύτερο video της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που «στοχεύει» σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ανήρτησε χθες η... Κουμουνδούρου. Αυτή τη φορά απευθύνεται στους νέους που αδυνατούν να αφήσουν την πατρική στέγη λόγω των εξαιρετικά χαμηλών εισοδημάτων τους αλλά και των απαγορευτικών τιμημάτων για τα ενοίκια.

Με το μήνυμα, λοιπόν, «Δικαιοσύνη Παντού» που είναι και ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με μισθούς των 500 ευρώ στο να ανοίξουν τα φτερά τους και να στηριχθούν στα πόδια τους αναζητώντας ένα σπίτι για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις πρώτο κόμμα στις νεαρές ηλικίες κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στις εκλογές του 2019.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑμ - Προοδευτική Συμμαχία επιμένει να αγγίζει τα κοινωνικά προβλήματα και την αδυναμία των πολιτών να έχουν πρόσβαση ακόμη και στη δημόσια υγεία κάτι που φάνηκε χθες και από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και των αρμόδιων τομεαρχών του με το Προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν ασφαλώς το πρόβλημα με τις τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα, ακόμη και στα στοιχειώδη που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση μιας απλής ίωσης.

Αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας αξίωσε από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το μείζον ζήτημα των ελλείψεων σκευασμάτων στα φαρμακεία και συνολικά για την υγειονομική ανασφάλεια στη χώρα διαπιστώνοντας πως η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της υγείας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: Το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί με 10.000 υγειονομικούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι, οι πολίτες κατευθύνονται στην επί πληρωμή απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων ή στον ιδιωτικό τομέα και επιβαρύνονται για τις εξετάσεις και τη συνταγογράφηση, η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις σε κρούσματα σε άτομα άνω των 65 ετών αλλά και στον γενικό πληθυσμό, πριν από μερικές ημέρες ένα παιδί 6 ετών έχασε τη ζωή του γιατί ξεκίνησε από τα Γρεβενά για το Ρίο ώστε να βρει διαθέσιμη ΜΕΘ με ασθενοφόρο που έπαθε βλάβη στη διαδρομή, καθώς και ότι εδώ και μήνες στο σύνολο της χώρας παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα καθημερινής χρήσης και πρώτης ανάγκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά, λοιπόν, τον πρωθυπουργό εάν θα καταθέσει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών ελλείψεων σε φάρμακα και εάν «θα αναλάβει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη για την υγειονομική ανασφάλεια στη χώρα και τις δυσκολίες πρόσβασης στην αναγκαία υγειονομική φροντίδα»...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr