Ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2023...

0


 Ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2023 με εκδηλώσεις και με την ελπίδα για μια χρονιά απαλλαγμένη από τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης...

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα θεαματικά σόου ανά τον κόσμο:

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη  BEN HIDER/INVISION/AP
Βερολίνο, Γερμανία
Βερολίνο, Γερμανία  AP
Πορτογαλια
Πορτογαλια  AP

Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το διάσημο σόου με τα πυροτεχνήματα, το οποίο απέτισε φόρο τιμής και στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

Drones σχημάτισαν στον ουρανό μια κορώνα καθώς και ένα νόμισμα στο οποίο παρουσιαζόταν το πορτρέτο της Ελισάβετ, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε το πρόσωπο του νέου βασιλιά της Βρετανίας, του Καρόλου.

Πρωτοχρονιά στη Βραζιλία

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους ενώ αργότερα σήμερα (Κυριακή 1/1) αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Πρωτοχρονιά σε Ρωσία και Ουκρανία

Το 2022 συνδέθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με την επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, ακυρώθηκε το παραδοσιακό σόου με πυροτεχνήματα που ήταν προγραμματισμένο για την υποδοχή του 2023. Ωστόσο κόσμος συγκεντρώθηκε σε πλατείες της πρωτεύουσας, με τον δήμαρχο της πόλης, Σεργκέι Σομπιάνιν, να ρωτά τους κατοίκους πώς θα ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους.

Πρωτοχρονιά στην Κίνα

Στην Κίνα, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, πλήθος ανθρώπων πήγε σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο Πεκίνο για να γιορτάσει το νέο έτος, ενώ ομάδες νεαρών, με μάσκες,υποδέχτηκαν το 2023 μπροστά στη θάλασσα στη Σανγκάη.

Στην Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκαν πριν τρία χρόνια τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση μπαλονιών τα μεσάνυκτα στην κεντρική πλατεία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)