Βιασμός 12χρονης: Οργή από τις αδιανόητες δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου...


  Σάλος έχει ξεσπάσει από την επιλογή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, να αποκαλύψει το που βρίσκεται η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στην Κολωνό.

Η ίδια... απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, χρησιμοποίησε ακόμα και τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού για την προεκλογική της εκστρατεία, παραβιάζοντας μάλιστα κάθε αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, η Δόμνα Μιχαηλίδου, «στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο». Επικαλούμενος μάλιστα τα όσα δήλωσε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο105,5, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι η κα Μιχαηλίδου με τοποθετήσεις της στη Βουλή, «είπε μια σειρά από ψέματα».

«Η πραγματικότητα είναι ότι το παιδί δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης, ότι δεν χορηγείται στο νοικοκυριό το ΚΕΑ (ΕΕΕ) και ότι για την εβδομαδιαία συνάντηση με ψυχολόγο είναι αναγκασμένη να διανύει απόσταση 100 χλμ» τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η επικοινωνιακή και ψηφοθηρική αντιμετώπιση θεμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων ευάλωτων και κακοποιημένων παιδιών, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα».

«Η πολιτική που υλοποιεί η κα Μιχαηλίδου, μέσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε νέα όξυνση της παιδικής φτώχειας. Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι ταυτόχρονα και αίτημα για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου παιδικής προστασίας», τονίζει ο ίδιος.

Νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεανώ Φωτίου η οποία χαρακτήρισε την τακτική της κας Μιχαηλίδου επικίνδυνη για τα παιδιά.

Θεανώ Φωτίου / Παραβιάζει κάθε αρχή προστασίας των παιδιών η Δ. Μιχαηλίδου

Παράλληλα κατηγόρησε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι ψεύδεται και ότι παραβιάζει συστηματικά, χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς, κάθε αρχή προστασίας των παιδιών με σκοπό να φιλοτεχνεί το επικοινωνιακό προφίλ της.

«Η κα Μιχαηλίδου δεν δίστασε προχτές, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με το πώς ζει σήμερα η 12χρονη από τον Κολωνό, να πει και πάλι ψέματα και να παραβιάσει για άλλη μια φορά κάθε αρχή προστασίας του παιδιού, προκειμένου να εμφανιστεί χτες με ανακοίνωση στα ΜΜΕ με τον ψευδή τίτλο:  “Η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας”».

Η κα Φωτίου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η κα Μιχαηλίδου μάς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επικοινωνιακή προβολή της ίδιας. Για αυτό άλλωστε, δεν δίστασε να προσλάβει, με έξοδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (που διοικεί όλα τα δημόσια ιδρύματα της Αττικής) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή δύο φορέων που η ίδια εποπτεύει, εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο στο γραφείο της στο Υπουργείο για τις ανάγκες τής προσωπικής της επικοινωνιακής τακτικής. Και δεν διστάζει να εκθέτει ανενδοίαστα τα παιδιά, τα προσωπικά τους δεδομένα και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής στη διάρκεια εκδηλώσεων και επισκέψεων, προκειμένου να χτίσει το επικοινωνιακό της προφίλ».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στους Γ. Μελιγγώνη και Γ. Τραπεζιώτη η κα Μιχαηλίδου βγάζει σε κοινή θέα στην ανακοίνωσή της όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά. «Όλα, δε, όλα όσα είπε για τη βοήθεια που προσφέρεται από δημόσιες δομές στο θύμα παιδοβιασμών και την οικογένεια που τη φροντίζει δεν έχουν ίχνος αλήθειας».

«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η κα Ταραχοπούλου κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού ότι η 12χρονη δέχεται κατ’ οίκον διδασκαλία. «Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.