Καταγγέλλουν παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind...


 ...για να εμποδιστεί η έρευνα...

Η αφόρητη πίεση προς την κυβέρνηση από τις συνεχείς αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως την ωθεί σε κινήσεις πανικού. 

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις...ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο «στόχος 519c» των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, δημοσιεύματα φέρνουν το Μέγαρο Μαξίμου να προέβη σε μια απροκάλυπτη και πρωτοφανή παρέμβαση στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με το avgi.gr και το ieidiseis.gr, στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τη διοίκηση των δυο παρόχων, ζητώντας τους να μην βοηθήσουν τις έρευνες της ΑΔΑΕ, με την αιτιολογία πως οι έλεγχοι αυτοί θα είναι παράνομοι με βάση το νέο νόμο.

Πληροφορίες φέρουν τη μία εκ των δύο εταιρειών να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την παρέμβαση Μαξίμου. Σύμφωνα με το ένα δημοσίευμα, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι όψιμος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου. 

Εάν ισχύουν τα παραπάνω, τότε πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λίγες μέρες, προκειμένου να εμποδιστεί έρευνα της ΑΔΑΕ και να μην έρθει στο φως η αλήθεια για το σκάνδαλο, που έχει φέρει σε δεινή θέση τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος (με την αιτιολογία πως η έρευνα είναι παράνομη) φέρεται να επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της Αρχής σχετικά με τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογου. Επίσης, σε μια ενέργεια που προκάλεσε εύλογο προβληματισμό (με βάση μάλιστα τον θεσμό που υπηρετεί), ο κ. Ντογιάκος έφτασε στο σημείο να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά δημοσιογράφων και εκδοτών, απειλώντας τους ευθέως με φορολογικούς ελέγχους.

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά, το «μπλόκο» στην έρευνα φέρεται να έρχεται από το ίδιο το Μαξίμου...

► Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ρυπαρά δίκτυα» και για «έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας», χωρίς ωστόσο να διαψεύσει πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν στόχος παρακολουθήσεων. 

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά το 1974 το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας πρωθυπουργός δεν διέταξε την παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ».