Food Pass: Η κυβέρνηση θα καλύπτει το 10% για ψώνια των νοικοκυριών...

 
... από τον Φεβρουάριο...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό 2023 στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση Θα καλύπτει το 10% των αγορών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων...

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερ εσόδων των διϋλιστηρίων και θα διαρκέσει για 6 μήνες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ. Ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.

Η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass. Με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Ενώ η περίμετρός του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι "το μέτρο θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί. Για την ώρα, θα σημειώσω μόνον ότι καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών. Ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες.  Με εξαμηνιαίες ενισχύσεις, που σωρευτικά θα φτάνουν έως και τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια. Και με δημοσιονομικό κόστος το οποίο ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια. Είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξουμε από τα δύο διυλιστήρια".