«Εικόνες που βλέπουμε σε έρευνες εμπόρων ναρκωτικών»...


Μορφή χιονοστοιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πως έγινε η έφοδος και η σύλληψης της ίδιας και του συντρόφου της, αλλά και το τι βρέθηκε στο διαμέρισμα της...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, τα 750.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή, αλλά και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, ήταν μέσα σε ακριβά σακ βουαγιάζ και σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμά της βελγικής εφημερίδας, μάλιστα, τα ακριβά σακ βουαγιάζ είχαν κρύπτες για τη μεταφορά χρημάτων ενώ κάνουν λόγο για εικόνες που παραπέμπουν «σε καταστάσεις που παρατηρούνται σε έρευνες που γίνονται σε εμπόρους ναρκωτικών».

«Το απόγευμα της Παρασκευής κλαίγαμε από χαρά» ανέφερε μια δεύτερη πηγή κοντά στην έρευνα. «Ακόμα και αν κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί ναυτία». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων, διψήφιων σε αριθμό, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος επικαλούνται καλά ενημερωμένες πηγές και αναφέρουν ότι τα χρήματα στο διαμέρισμα ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ ενώ περισσότερα από 600.000 βρέθηκαν σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της. Παράλληλα, αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα υπήρχαν και δώρα, όπως μετάλλια και τιμαλφή που πρόσφερε το Κατάρ στην Εύα Καϊλή κατά τη διάρκειά της επίσκεψής της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που αποκάλυψε σχεδόν καρέ-καρέ την επιχείρηση των βελγικών αρχών, αναφέρει ότι μόλις ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του ήταν μάλιστα καθοριστικής σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν.