Κρυώνει ο καιρός προς την Πρωτοχρονιά - Πρώτη πρόγνωση

Anthony
Κρυώνει ο καιρός προς την Πρωτοχρονιά - Πρώτη πρόγνωση

 Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά. Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. 

Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες την παραμονή, ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 20 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα ισχύει, όμως, το ίδιο και για τον καιρό την επόμενη εβδομάδα και όσο προχωράμε προς την Πρωτοχρονια.

Στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός κάνει μία πρώτη πρόγνωση για τις ημέρες πριν από την έλευση του νέου έτους. Όπως είπε, η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα έχει καλές θερμοκρασίες, όπως τα Χριστούγεννα, με το σκηνικό να αλλάζει από την επόμενη. Συγκεκριμένα, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου φαίνεται να έρχεται μία ψυχρή μάζα, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, όμως, προς το παρόν είναι άγνωστη η διάρκειά της και αν θα φτάσει έως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Παρόμοια είναι και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρει πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων θα γίνει με καλό καιρό, ωστόσο,από τις 27/12 και μετά μια κρύα κατεβασιά θα επηρεάσει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, χωρίς να ξέρουμε ακόμη λεπτομέρειες για το πού θα φτάσει η θερμοκρασία.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για παραμονή Χριστουγέννων

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Χριστούγεννα

Γενικά άιθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η προοπτική για Δευτέρα και Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ ενώ την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

source: https://www.ieidiseis.gr