Ηχηρές εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...

0


 Σαφές μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας αναμένεται να δοθεί σήμερα στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που... συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στην συνεδρίαση εκτός των άλλων θα εξεταστεί διεξοδικά και το θέμα των ψηφοδελτίων του κόμματος. Το θέμα δηλαδή για το οποίο αναμένονται εκπλήξεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να γίνει με διευρυμένη σύνθεση, αφού εκτός από τα μέλη του θα συμμετάσχουν και τα στελέχη που απαρτίζουν την επιτροπή πολιτικού προγραμματισμού. Δηλαδή ο Νίκος Μπίστης, συντονιστής της επιτροπής και οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης.

Αντικείμενο της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου για το 2022 θα είναι – όπως είναι φυσικό- ο προεκλογικός προγραμματισμός μια και για τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά με την έναρξη της νέας χρονιάς ξεκινά και η τελική ευθεία για την «κάλπη της απλής αναλογικής». Ανεξαρτήτως του πότε τελικά ο πρωθυπουργός θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών. Υπό αυτό το πρίσμα «στο μικροσκόπιο» θα μπουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις μεγάλες περιφέρειες του κέντρου αλλά και της υπόλοιπης χώρας Δεν αναμένεται σήμερα να υπάρξει ανακοίνωση ονομάτων, αφού λόγω της απογραφής δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι έδρες ανά εκλογική περιφέρεια.

Πάντως το πνεύμα που φαίνεται να επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι η ανάγκη για αισθητή ανανέωση των ψηφοδελτίων, η υψηλότατη συμμετοχή των γυναικών με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, αλλά και να δοθεί με σαφήνεια η αίσθηση της αμφίπλευρης διεύρυνσης. Έτσι ώστε να εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια ο στόχος – στον οποίο πολλές φορές έχει αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας – για υποψηφίους που θα συσπειρώνουν ένα ευρύτατο πεδίο από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς έως το προοδευτικό κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό στην Κουμουνδούρού κάνουν λόγο για ηχηρές εκπλήξεις που αναμένονται σε επίπεδο προσώπων και οι οποίες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Έως στιγμής θυμίζουμε ότι έχει ανακοινωθεί η ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο βουλευτριών προερχόμενων από το Μέρα 25, της Αγγελικής Αδαμοπούλου και της Φωτεινής Μπακαδήμα.

Ηχηρές εκπλήξεις αναμένονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Η προετοιμασία των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες από την επιτροπή στην οποία μετέχει και η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου  EUROKINISSI
Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες μια και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίωξε να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα το καλοκαίρι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο. Έτσι υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε η επιτροπή που συστήθηκε για το θέμα αποτελούμενη από τον διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη να κάνει τις απαραίτητες επεξεργασίες. Είναι σαφές βέβαια ότι τον τελευταίο λόγο για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)