Να προστατεύουν, όχι να παρακολουθούν...


 Η ΕΥΠ «όφειλε να προστατεύει όλους αυτούς που παρακολουθούσε. Μιλάω για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Κλάδων βεβαίως», σημείωσε ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός... ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς, στο Kontra24, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento για το γεγονός πως το σύστημα Μαξίμου μέσω της ΕΥΠ είχε «απλώσει» τις… κεραίες του και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Καμπάς στράφηκε ευθέως κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέτοντας και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, διερωτώμενος «σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών». 

«Mέσα στην αποστολή της είναι και η αντικατασκοπεία. Δηλαδή η προσπάθεια και δράσις έτσι ώστε να προστατεύονται όλοι οι θεσμοί και οι παράγοντες και οι διοικητικοί παράγοντες του Κράτους, από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών», συμπλήρωσε ο κ. Καμπάς.

«Σε περίοδο πολέμου εάν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών των μειζόνων σχηματισμών και των Αρχηγών, ξέρετε ότι στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα είναι εσχάτη προδοσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πενήντα χρόνια μετά ξαναζούμε παρακολουθήσεις στρατηγών και πράγματα για τα οποία κάποτε γελούσαμε», υπογράμμισε με νόημα...

documentonews.gr