Ο Πάτσης, το Κατάρ και το χιούμορ της ΝΔ...


 Να υποθέσουμε πως εάν την επόμενη Κυριακή εμφανιστεί στον τύπο κάποιο έγγραφο της ΕΥΠ, όπου θα υπάρχει καταγραμμένη συνομιλία του Κωσταντίνου Φλώρου (λέμε τώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί σε κάποια εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας, να μοιράζει χαμόγελα μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ;

Γιατί από ότι φαίνεται αυτή είναι η... τακτική που έχει αποφασιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αντιληφθήκαμε μετά την δημόσια επίδειξη φιλίας του πρωθυπουργού με τον Κωστή Χατζηδάκη. Μόνο που αποτελεί ένα ερώτημα το αν ο Κ.Φλώρος θα είναι τόσο δεκτικός να συμμετέχει στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπετε ούτε αντιπρόεδρός της είναι, ούτε ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην νεανική του ηλικία.

ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Το μόνον βέβαιο πάντως είναι πως ο πρωθυπουργός έχει πολύ μικρή σχέση με την …μετριοφροσύνη. Γιατί διαβάζοντας κανείς την ομιλία που έκανε χθες στην κομματική εκδήλωση στο Χαϊδάρι διαπιστώνουμε πως είπε τα εξής: Αρχικά ότι η κυβέρνηση του είναι «ίσως η καλύτερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης»! Επίσης πως «παίρνει έναν πολύ καλό βαθμό και από συμπολίτες μας -προσέξτε- οι οποίοι μας δηλώνουν ότι και στις επόμενες εκλογές δεν θα μας ψηφίσουν». Τι είδους ψηφοφόροι είναι αυτοί που διαπιστώνουν ότι έχουν την καλύτερη κυβέρνηση μετά το 1974 αλλά …δεν θα την ψηφίσουν, πραγματικά απορεί κανείς.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε πως κάποιος εκεί στα γραφεία της Πειραιώς έχει ισχυρή την αίσθηση του χιούμορ. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως την εβδομάδα που "βγήκε" στο Documento το τεκμήριο παρακολούθησης του υπουργού Εργασίας η Ν.Δ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής του κόμματος σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Το αντικείμενο του σεμιναρίου που παρακολούθησαν οι εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας ήταν «Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις: Αρχική εκτίμηση – αντιμετώπιση, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή"

ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΣΗΣ

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, εμφανίζονταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης. Μάλιστα σε ανάρτηση της νομικής του φίρμα στα social media φέρεται να πραγματοποιεί επίσημη συνάντηση με τον πρεσβευτή του Κατάρ Wallid bin Mohammed Al Emadi πρίν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου. Μάλιστα εκεί παραβρίσκεται ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας η βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Αραμπατζή.

Αν κοιτάξετε πάντως σήμερα την σύνθεση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κατάρ στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, θα διαπιστώσετε ότι η Φωτεινή Αραμπατζή έχει "προαχθεί" στην θέση του προέδρου της επιτροπής κι ο Ανδρέας Πάτσης έχει "εξαφανιστεί". Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η ως βουλευτής της Ν.Δ ο Ανδρέας Πάτσης έλεγε ψέματα και η Ν.Δ το ανέχονταν για άγνωστους λόγους ή ο Ανδρέας Πάτσης ήταν όντως πρόεδρος και μετά την διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών έγιναν κάποιες «τακτοποιήσεις».

Όλα διακριτικά συνέβησαν πάντως. Διότι …Κατάρ είναι αυτό.

ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η ΕΥΑ

Μια και αναφερθήκαμε στο Κατάρ το μυαλό πάει αυτόματα στην …Έυα Καϊλή. Για την οποία ήταν κάτι παραπάνω από γνωστό πως ήταν «με το ένα πόδι στην Νέα Δημοκρατία». Κι αυτό το ψιθύριζαν τόσο στην Χαριλάου Τρικούπη όσο και στην Πειραιώς. Στην Ν.Δ μάλιστα τα σχετικά υπονοούμενα ήταν πάντα με χαμόγελα του είδους «σε λίγο καιρό θα δείτε». Μέχρι που αποκαλύφθηκε που είχε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το … άλλο πόδι, οπότε τώρα όλα αυτά «κόπηκαν μαχαίρι».

Πλέον η εξέλιξη της έρευνας για το τι έκανε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλιου μόνον άγχος μπορεί να δημιουργήσει στην Νέα Δημοκρατία. Γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να εμφανιστεί και ποια πρόσωπα να βρεθούν μπλεγμένα...

Επισυνδέσεις

news247.gr