Μήνυμα Ντογιάκου για τις υποκλοπές...

0


 Με την τοποθέτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ενώπιον της γενικής συνέλευσης των εισαγγελέων την... Κυριακή, ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες», ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε στις επικρίσεις για καθυστέρηση της Δικαιοσύνης στις έρευνες για τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών πολιτικών και άλλων προσώπων. Ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος στις εισαγγελικές έρευνες που διενεργούνται με μυστικότητα από εισαγγελείς πρωτοδικών, διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν και προς έμφαση των όσων είπε, ανέφερε: «Οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν και οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα».

Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής, που διενεργεί και ο ίδιος προσωπικά έρευνα για τυχόν διαρροές απόρρητων και εμπιστευτικών εγγράφων από την ΕΥΠ ή άλλες κρατικές υπηρεσίες σχετικά με τις παρακολουθήσεις, πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει και πάλι ότι οι έρευνες προχωρούν κανονικά. «Οι εισαγγελείς δεν κλώθουν», είχε αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ο κ. Ντογιάκος, απαντώντας σε επικρίσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα για καθυστερήσεις στην έρευνα περί παρακολουθήσεων.

Επίσκεψη Τσίπρα

Και ενώ ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός τοποθετήθηκε για τις έρευνες περί παρακολουθήσεων, χθες το πρωί δέχθηκε στο γραφείο του τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Aρειο Πάγο: «Oλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Ντογιάκο τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις, τονίζοντας πως με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική ασφάλεια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη. Και θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης».

«Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ό,τι αφορά είτε τους αυτουργούς είτε τους μυθοπλάστες. Καλωσορίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα. Από το Μαξίμου υπογραμμίζουν συνεχώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τα κυριακάτικα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει: «Είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

To KKE

Tη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, ζήτησε το ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή του, το αίτημα έσπευσε να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ι.Μάνδρου-Α.Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)