«Μπλόκο» σε μετρητά και «δώρα»...


 Πριν από έναν μήνα δημιουργήθηκε η εταιρεία real estate...

Εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων εντοπίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και την οδό Σκουφά και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την... εν γένει δραστηριότητα της.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε νωρίτερα την εντολή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτού κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

Τσιάρας: Θα συνδράμουμε δικαστικά το Βέλγιο σε ό,τι μας ζητήσει

Εντωμεταξύ την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές με ό,τι κι αν της ζητηθεί για την υπόθεση της Εύας Καϊλή διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Ό,τι και να ζητηθεί από την πλευρά των βελγικών αρχών, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα προστρέξει σε οποιαδήποτε εκδοχή δικαστικής συνεργασίας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την υπόθεση και τις αποκαλύψεις γι' αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «όλοι έχουμε σοκαριστεί από την είδηση, εκτιμώ ότι είναι μια υπόθεση που από τη στιγμή που βρίσκεται στην διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης πρέπει να αναμένει να δει κανείς και τα αποτελέσματα».

Στην έρωτηση, δε, αν η Ελλάδα θα ζητήσει την έκδοση της Εύας Καϊλή, ο Κώστας Τσιάρας διευκρίνισε ότι «αυτά θα τα δούμε με βάση το τι τελικά θα απαγγελθεί ως κατηγορία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στο ΠΑΣΟΚ και τις αιχμές που αφήνει κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντςα ότι «είναι κρίμα πραγματικά δεν μπορώ να βρω τη λογική σύνδεση και τον πραγματικό λόγο που ο κύριος Ανδρουλάκης επέλεξε να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο»...

protothema.gr