Σε κινητικότητα...


 ...μετά τις νέες αποκαλύψεις...

Με την πολιτική αντιπαράθεση να έχει χτυπήσει κόκκινο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2023.

Το κλίμα επιβαρύνουν περαιτέρω οι νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, όπως επιβεβαιώθηκε μέσω ελέγχου της ΑΔΑΕ στον πάροχο τηλεπικοινωνιών. 
Σε... συνδυασμό με τις πολιτικές παρενέργειες του Qatar Gate και των αποκαλύψεων για σκιές στους τρόπους αμοιβής συνεργατών της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και της διαγραφείσας ευρωβουλευτού από το ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή το πολιτικό κλίμα γίνεται εκρηκτικό. 

Η Κουμουνδούρου μετά τις χθες αποκαλύψεις από το Euractiv για τις παρακολουθήσεις Κύρτσου και Τέλλογλου καλεί εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που τίς υπαγόρευσε ενώ συγχρόνως στέκεται στον ρόλο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που όπως λέει «αντί να κάνει έρευνα στους παρόχους εμποδίζει την ΑΔΑΕ» να διενεργήσει έλεγχο στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Το θέμα αναμένεται να αναδείξει σε όλες του τις πτυχές στη σημερινή του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις και μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και να μην επιλέξει για μία ακόμη φορά τη φυγή όπως έκανε την τελευταία φορά κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. 

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ήδη από τις Βρυξέλλες υπονόησε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα καθυστερεί στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν επιδεικνύει τα αντανακλαστικά των αρχών του Βελγίου θα πει ότι απαντήσεις οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, θίγοντας και την φερόμενη παρεμπόδιση του έργου της ΑΔΑΕ από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Όλα αυτά συνθέτουν μία δυστοπική κατάσταση η οποία κατά την εκτίμηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε μία απόφαση για επίσπευση των εκλογών. Για την Κουμουνδούρου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς ο κ. Μητσοτάκης πιέζεται από τις αποκαλύψεις οι οποίες σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από το Μαξίμου σε συνδυασμό με τα τελευταία ευρήματα της MRB που δείχνουν μείωση της απόστασης στο 5,4% αλλά και εντεινόμενη την κυβερνητική φθορά εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr