Τα χρήματα στους λογαριασμούς του Παντσέρι...

0

 
...κι ένας επιχειρηματίας από τη Ν. Αφρική...

Νέα στοιχεία αναζητούν οι αρχές για το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, καθώς κάνουν «φύλλο και φτερό» λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου Ιταλού και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο δεσμεύθηκαν 240.000 ευρώ από λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Μπέργκαμο και πρόταση των βελγικών αρχών...

Ο δικαστής από το Μπέργκαμο πάγωσε έξι λογαριασμούς με το όνομα του Αντόνιο Παντσέρι, της κόρης του, του πρώην γενικού γραμματέα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι, αλλά και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ειδικότερα, ο δικαστής Αντόνιο Τσιαπάνι επισημαίνει ότι μπλοκαρίστηκαν 200.000 ευρώ που ήταν στο όνομα της κόρης του, Σίλβια, και άλλες 40.000 που ήταν στο όνομα του ιδίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αίτημα διεθνούς δικαστικής συνδρομής που ζήτησαν οι βελγικές αρχές για το μεγάλο σκάνδαλο του QatarGate.

Τις τελευταίες ημέρες η ιταλική οικονομική αστυνομία έχει εντοπίσει και κατασχέσει μετρητά στο σπίτι του Παντσέρι στο Μπέργκαμο, αλλά και στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Ένας επιχειρηματίας από τη Νότια Αφρική…

Στο μικροσκόπιο, πάντως, σύμφωνα με άλλη ιταλική εφημερίδα, μπαίνει ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που έδωσε στον Παντσέρι ένας επιχειρηματίας, γιατρός και φιλάνθρωπος από τη Νότια Αφρική.

Ο λόγος για τον Ικμπάλ Σουρβέ με βάση το Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος το 2020 στήριζε τις δραστηριότητες της ΜΚΟ Fight Impunity. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωνε τότε ότι η δράση της οργάνωσης ήταν που τον… ενέπνευσε να παλέψει κατά του trafficking, της κακομεταχείρισης κρατουμένων και υπέρ της ειρήνης και δικαιοσύνης στον πλανήτη.

Ο Σουρβέ, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη Νότια Αφρική, φέρεται να συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΜΚΟ του Παντσέρι στο Νταβός κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και στη συνέχεια η οργάνωση ζήτησε χρηματοδότηση.

Ο ίδιος έχει απαντήσει σε ΜΜΕ της χώρας του ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει για το γεγονός ότι ήταν κεντρικός χρηματοδότης των ενεργειών του Παντσέρι.

Πάντως, το SDF, το ίδρυμα του Σουρβέ έχει κατηγορηθεί ότι συνδέεται με το Κατάρ και παρότι δραστηριοποιείται κυρίως στη Νότια Αφρική και άλλα σημεία της αφρικανικής ηπείρου, έχει δράση και σε χώρες του κόλπου.

Παράλληλα, το 2013 το ίδρυμα αγόρασε τον εκδοτικό οίκο Independent Media Group για το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τις «κακές γλώσσες» να μιλούν για κεφάλαια από το Κατάρ, κάτι που ο Σουρβέ το αρνείται.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)