Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ σβήνουν τα φώτα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

Anthony
0
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ σβήνουν τα φώτα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

 ΕΕ και ΝΑΤΟ έστειλαν εκατοντάδες γεννήτριες στην Ουκρανία. 

Στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ΝΑΤΟ, τα φώτα έσβησαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας λόγω των διακοπών ρεύματος που προκλήθηκαν από τις ζημιές στις υποδομές που προκάλεσε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Τα φώτα έσβησαν σε θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Η Ρωσία έχει αφήσει 10 εκατομμύρια Ουκρανούς στο κρύο και στο σκοτάδι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή της ΕΕ.

Στη δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι η ΕΕ υποστήριξε την Ουκρανία στέλνοντας εκατοντάδες γεννήτριες στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των διακοπών ρεύματος, εκφράζεται επίσης η υποστήριξη της εκστρατείας που ξεκίνησε για την παροχή γεννητριών στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία επιτέθηκε στις υποδομές της Ουκρανίας για να κρατήσει την Ουκρανία στο σκοτάδι και ότι ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζαλένσκι για αλληλεγγύη.

Στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ σημειώνεται ότι υποστηρίχθηκε η πρωτοβουλία για την παροχή γεννητριών στα νοσοκομεία της Ουκρανίας και για την προσέλκυση της παγκόσμιας προσοχής στη χώρα αυτή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ουκρανικός λαός ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των επιθέσεων της Ρωσίας στις υποδομές και αναφέρεται ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρείχαν διάφορες βοήθειες στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων υλικά που είναι απαραίτητα για την επισκευή του δικτύου ηλεκτροδότησης, χειμωνιάτικα ρούχα, καύσιμα και γεννήτριες.

 source: https://www.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)