Προ των πυλών αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ...


 ...για τα «ψηφιακά ίχνη» του Predator...

Κινητικότητα στην υπόθεση των υποκλοπών μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων.

Με στόχο να εντοπιστούν... τα «ψηφιακά ίχνη» του λογισμικού Predator, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται να αποσταλεί το επόμενο χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ.

To αίτημα έχει άμεση σχέση με τις αποκαλύψεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας σχετικά με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) που είχαν «παγιδευτεί» με τo λογισμικό predator οι οποίες εμφανίζονται να έχουν μια κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), η οποία βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά όπως προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα, δώδεκα παγιδευμένες με Predator ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) είχαν μία κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), την 99.83.154.118, η οποία ανήκει στην Amazοn.com, Inc.

Οι διευθύνσεις προκύπτουν από τη λίστα που δημοσίευσε η Meta (Facebook) μαζί με το Citizen Lab τον Δεκέμβριο του 2021 αλλά και από τους συνδέσμους οι οποίοι φαίνονται στα μηνύματα που στάλθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των παρακολουθούμενων Θανάση Κουκάκη, Χρήστου Σπίρτζη και Θοδωρή Καρυπίδη. Παρόμοιο μήνυμα είχε σταλεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη.