Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «αγνώστου τύπου» ...


 Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων «αγνώστου τύπου» προχώρησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νοτίου Κορέας, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ πως δοκιμάστηκε «με επιτυχία» κινητήρας «στερεού καυσίμου» με «μεγάλη ώθηση», που δυνητικά θα της επιτρέψει να αναπτύξει ισχυρότερα όπλα...

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς (την) ανατολική θάλασσα», που το Τόκιο αποκαλεί θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου στη Σεούλ.

Οι πύραυλοι έχει καταπέσει ήδη και πιστεύεται ότι προσθαλασσώθηκε εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε αριθμό πυραυλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου το 2022, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει νέα στρατηγικά όπλα και να επιταχύνει τα προγράμματά της για την ενίσχυση του πυραυλικού και του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που δοκίμασε ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) ικανός να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

H  Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που απέκτησε είναι «αμετάκλητο», αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.