Ποιος θα αναλάβει Πρωθυπουργός;...

 
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης από την 1η Κυριακή και πως η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες έχει ανοίξει η συζήτηση για τα πρόσωπα του – προσωρινού έστω – Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα... Ελληνοτουρκικά και στα δύο κρίσιμα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να παραμείνουν στις θέσεις τους Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τουλάχιστον για το… κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει πλαίσιο συνεννόησης. Όσο για το πρόσωπο που θα αναλάβει Πρωθυπουργός, αυτός είναι ο νυν πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς. Και αυτό όπως εξηγούν νομικοί θα γίνει εφόσον ακολουθηθεί ο εθιμικός κανόνας του αρχαιότερου ανάμεσα στους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Είναι κάτι πέρα από ξεκάθαρο ότι το βάρος θα πέσει στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, όπου η επιλογή των προσώπων θα είναι… πονοκέφαλος για Μητσοτάκη, Τσίπρα αλλά και Ανδρουλάκη.

Θα υπάρξει συνεννόηση;...

topontiki.gr