Γρονθοκόπησαν τον Μπερίσα σε διαδήλωση στα Τίρανα...


 BINTEO...

Θύμα άγριου προπηλακισμού έπεσε σήμερα ο Σαλί Μπερίσα στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα, λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Ένας άνδρας... επιτέθηκε στον επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος και τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ ο Αλβανός ηγέτης περπατούσε μπροστά από τους υποστηρικτές του που κρατούσαν αλβανικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ.

Ο Μπερίσα μάτωσε στο πρόσωπό του, αλλά αργότερα απηύθυνε κανονικά την ομιλία του στη συγκέντρωση  κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με βασικό αίτημα να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο Μπερίσα κατηγόρησε ευθέως τον Ράμα για την επίθεση, λέγοντας ότι ήθελε να εμποδίσει την αντιπολίτευση να διοργανώσει τη διαμαρτυρία.
Ο Ράμα καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι «η βία δεν είναι ποτέ το εργαλείο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος ή ανησυχίας» και ότι ο δράστης πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον νόμο.

Ο επιτεθέμενος άνδρας ξυλοκοπήθηκε από υποστηρικτές του Μπερίσα και συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο δράστης ή ο λόγος της επίθεσης.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο 31χρονος ύποπτος που τέθηκε υπό κράτηση υπέφερε από ψυχιατρικά θέματα και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για πράξεις βίας και διακίνηση ναρκωτικών.

Στον 78χρονο πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Αλβανίας έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για φερόμενη διαφθορά, ενώ ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.