Ελληνική τραγωδία σε σκηνοθεσία Μητσοτάκη και Σία...


 Τα πρωτοφανή για «δημοκρατική» χώρα γεγονότα συνεχίζονται με ρυθμούς πολυβόλου. Η εορταστική περίοδος εγκαινιάστηκε με το διεθνές σκάνδαλο Καϊλή, που έφτασε μέχρι του αξιώματος αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν βρεθούν σακούλες και βαλίτσες με μετρητά στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.
Αμέσως μετά ακολούθησε η κυρία Σπυράκη, η οποία συνελήφθη να έχει στη μισθοδοσία της υπάλληλο, υιό πρώην βουλευτή της Ν.Δ., που δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Μια κανονική... πλουσιοπάροχη αργομισθία που αμέλησε, όπως είπε, να τακτοποιήσει και υποσχέθηκε να το κάνει τώρα, μετά την αποκάλυψη! Να θυμίσουμε ότι για μια ανάλογη περίπτωση, με αργομισθία της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, η γαλλική Δικαιοσύνη επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον πρώην πρωθυπουργό με υποχρέωση να εκτίσει έναν χρόνο!

Μετά τη Σπυράκη, μάθαμε ότι στην περιβόητη ΜΚΟ του Ιταλού ευρωβουλευτή Παντσέρι, στην ομάδα του οποίου ανήκε και η Καϊλή, και με την οποία ξέπλεναν το χρήμα των δωροδοκιών, όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή του ο «σύντροφός» της Φραντσέσκο, ήταν επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρώην υπουργός και επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με μηνιαίο μισθό 5.000 ευρώ! « Ήταν τυπική και συμβολική η συμμετοχή μου» δικαιολογήθηκε ο κύριος Δημήτρης. Τι να κάνει κι αυτός; Να μην τα πάρει τα λεφτά και να τους προσβάλει τους ανθρώπους;

Συνεχίζουμε με την περίεργη διαδικασία πληρωμών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc του Θωμά Γεράκη, που ήταν ο πλέον «λαρτζ» στις προβλέψεις του υπέρ της ΝΔ. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η συγκεκριμένη εταιρεία λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία (!) φάντασμα, την Ιονία Τεχνική, που συμπωματικά (!) έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για την εταιρεία Krikel, η οποία εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό Predator, για το οποίο προϊστάμενος της ΕΥΠ πρωθυπουργός δεν ξέρει τίποτα!

Μέσα σε μια τριετία η χωματουργική εταιρεία εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 5,3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Krikel και άλλα 29 παρόμοια εικονικά τιμολόγια στην εταιρεία δημοσκοπήσεων. Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλη τεχνική εταιρεία (ΚΥΡΑ Α.Ε.), που φέρεται να εξέδωσε εικονικά τιμολόγια για λογαριασμό της Marc. Η Ιονία Τεχνική, τον ρόλο της οποίας η εφημερίδα είχε αποκαλύψει στις 7 Δεκεμβρίου ως εκδότη εικονικών τιμολογίων στην εταιρεία Krikel -τον μεγαλύτερο επίσημο προμηθευτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-, φαίνεται έκανε την ίδια δουλειά και για άλλες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας εικονικές υπηρεσίες και πωλήσεις!

Να θυμίσουμε ότι σε μια ανάλογη περίπτωση παράνομων χρηματοδοτήσεων σε εταιρείες δημοσκοπήσεων αναγκάστηκε να παραιτηθεί του αξιώματός του ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Οι καταγγελίες για την περίοδο μεταξύ του 2016 και του 2018 αφορούσαν «πόρους του υπουργείου Εξωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό του συμφέρον»! Η τεχνογνωσία της φαμίλιας Μητσοτάκη δεν είχε φτάσει στη Βιέννη εγκαίρως κι έτσι ο νεαρός καγκελάριος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να εξοριστεί από την πολιτική σκηνή!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντί να απολογηθεί για την αναποτελεσματική λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, απείλησε όσους του άσκησαν κριτική με αποκαλύψεις για τη φορολογική τους κατάσταση!

Και το τερματίζουμε για σήμερα με την πρωτοφανή δήλωση του… αδιευκρίνιστου υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε και αντιπρόεδρο της Ν.Δ., που, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι: «Ήταν λάθος η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου και η Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να μπει στη φυλακή»! Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδίκασε τις δηλώσεις τού παρατεταμένα ασύδοτου υπουργού υπογραμμίζοντας ότι «συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση, παραβιάζοντας αφενός μεν τη νομιμότητα, αφετέρου δε το τεκμήριο αθωότητας και συνεχίζουν την επιχείρηση μετατροπής μίας εν εξελίξει δίκης σε πολιτικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων».

Πόσο υπερβολική είναι άραγε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ ερευνούσε την Greek Mafia. Επί Ν.Δ. η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ». Και όχι μόνο! Νέο πρόγραμμα σκανδάλων την επόμενη βδομάδα…

Δημητρης Χρηστου

Η ΑΥΓΗ