Στο στόχαστρο των βελγικών αρχών και υπόθεση διαφθοράς για το Μαρόκο...

0

 
Η σύζυγος και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι φέρεται να είχαν «πλήρη γνώση» της «μεταφοράς δώρων».

 Τι αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ...

Η υπόθεση διαφθοράς ευρωβουλευτών που ερευνούν οι αρμόδιες αρχές δεν αφορά μόνο το Κατάρ. Αυτό γίνεται γνωστό τις τελευταίες ώρες, με σχετικά έγγραφα από τις Βρυξέλλες να φτάνουν στο Μπέργκαμο, όπου κρατούνται δύο γυναίκες: πρόκειται για τη σύζυγο και την κόρη του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος είναι πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής (2004-2019) και φέρεται ως ο «εγκέφαλος της συμμορίας».

Σύμφωνα με... έγγραφο από την έρευνα που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο πρώην ευρωβουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ύποπτος» που παρενέβη «πολιτικά σε μέλη» που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι πληρωμής». 

Η Μαρία Κολεόνι και η Σίλβια Παντζέρι (σύζυγος και κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, αντίστοιχα) κρατούνται από τις αρχές του Μπέργκαμο από την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή. Οι δύο γυναίκες φέρεται να είχαν «πλήρη γνώση» της δραστηριότητας του Παντζέρι και «της μεταφοράς δώρων». Σύμφωνα με την ιταλική Corierre della Sera, οι δύο γυναίκες αναφέρονται σε απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες (που υπέκλεψαν οι βελγικές αρχές), στις οποίες ο πρώην ευρωβουλευτής «σχολίαζε την παράδοση δώρων», των οποίων «προφανώς» ήταν ο δικαιούχος.

H Repubblica στο ρεπορτάζ της κάνει λόγο για «μια οικογενειακή επιχείρηση χρημάτων και ευεργετημάτων με άξονα τις Βρυξέλλες, την Ντόχα και το Μιλάνο», ενώ μιλά για «δώρα, πανάκριβες διακοπές, πιστωτικές κάρτες στο όνομα μιας κεντρικής φιγούρας -ενός τρίτου προσώπου που αποκαλείται "γίγαντας"- και τρέχοντες λογαριασμοί». Παράλληλα, αναφέρεται και στον ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία με «τους έξυπνους αλλά συχνά λανθασμένους τρόπους για να πετυχαίνει τους σκοπούς του».

Σύμφωνα με την Corierre della Sera, στα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι βελγικές αρχές αναφέρονται, μεταξύ άλλων, πληρωμένες διακοπές αξίας 100 χιλ. ευρώ, πίστωση του λογαριασμού της Μ. Κολέονι με 35.000 ευρώ, καθώς και η επιμονή της να ανοίξει ο σύζυγός της κι άλλο λογαριασμό στο Βέλγιο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει η ίδια τις συναλλαγές του. 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)