Ζητά απαντήσεις για τον Φλώρο ο ΣΥΡΙΖΑ...

 
Δεν θέλει και ... μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς πως τόσο τις επόμενες ημέρες όσο και αμέσως μετά τις γιορτές, το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών» θα είναι το Νο 1 πολιτικό ζήτημα που θα τεθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που παρουσιάζει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνο Φλώρο, ως στόχο παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αποτελεί το... στοιχείο που «αναβαθμίζει» το θέμα από ζήτημα προστασίας των επικοινωνιών και δημοκρατικής λειτουργίας σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Ήδη άλλωστε από την παραμονή των Χριστουγέννων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι «πλέον το μόνο ερώτημα είναι γιατί διέταξε ο πρωθυπουργός την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μέσω της ΕΥΠ;». Δίνοντας έτσι σαφές στίγμα το που θα εστιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση την κριτική της. Αυτά ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν πλέον ξεκάθαρα μια κυβερνητική «υπόγεια» προσπάθεια να «κολλήσει» η εισαγγελική ερεύνα για τις υποκλοπές. 

Στην Κουμουνδούρου ανησυχούν ιδιαίτερα για τα δημοσιεύματα που μιλούν για παρέμβαση από το Μαξίμου προκειμένου οι πάροχοι επικοινωνιών να μην συμβάλουν στην ανάδειξη των στοιχείων για τις νόμιμε επισυνδέσεις ώστε να φανεί ποια ήταν πραγματικά η δράση της ΕΥΠ και το πόσα και ποια πρόσωπα παρακολουθούσε. Αυτά ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει με παρεμβάσεις του στην Βουλή, επισημάνει ότι συνιστά υποχρέωση των παρόχων να διατηρούν τέτοιου είδους αρχεία και η μη συμμόρφωσή τους επιφέρει άμεσα επιπτώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με την επανέναρξη της λειτουργίας της Βουλής να εκκινήσει εκ νέου την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα των υποκλοπών. Αυτή την φορά τόσο από την οπτική της εθνικής ασφάλειας της χώρας μια και τίθεται θέμα παρακολούθησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από την πλευρά της «διαπλοκής» που φαίνεται να υφίσταται (με βάση δημοσιεύματα) ανάμεσα στην Intelexa, εταιρία εμπορίας του λογισμικού Predator και δημοσκοπικής εταιρίας που φέρεται να σχετίζεται με το Μέγαρο Μαξίμου. Πέρα και πάνω από όλα όμως η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει θέματα που σχετίζονται με την δημοκρατική λειτουργία.

«Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Νίκος Βούτσης. Περιέγραψε πως «παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργοί, ευρωβουλευτές. δημοσιογράφοι και ταυτόχρονα η ΕΥΠ φιλοξενούσε και χρησιμοποιούσε το predator και μάλιστα γίνονταν και εξαγωγές από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού. 

Δεν πρόκειται για “παράκεντρο” εκτός κυβερνητικού ελέγχου αλλά για ένα σύστημα αδιανόητων παράνομων παρακολουθήσεων με πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης και προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη». Μάλιστα από την κριτική του δεν ξέφυγε και η εισαγγελία που διενεργεί τις έρευνες μια επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη αδρανεί χαρακτηριστικά και οι μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βοηθούν αντί να αποτρέπουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου».

Σε αντίστοιχες δηλώσεις έχουν προβεί τις τελευταίες μέρες και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης που επισήμανε ότι «έχουμε μια συνεχή αλυσίδα αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών που δεν διαψεύδονται ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ούτε από τον υπουργό Άμυνας. 

Είναι φανερό ότι με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη χτίστηκε ένα δίκτυο παρακολουθήσεων που εξέτρεψε την ΕΥΠ από τον εθνικό της στόχο. Το ποτήρι τώρα ξεχειλίζει γιατί παρακολουθείται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Τέτοια πράγματα δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική χώρα της Ευρώπης. Θυμίζουν Ανατολική Γερμανία, Στάζι και Βόρεια Κορέα»...

news247.gr