Κάλεσμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές...


Η βαριά σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών, η αδυναμία του πρωθυπουργού να δώσει πειστικές απαντήσεις και οι καθημερινές αποκαλύψεις που «από μαρτύριο της σταγόνας γίνεται μαρτύριο της βροχής» οδηγούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά επιτακτικά την προκήρυξη εκλογών «γιατί το αύριο θέλει φως, διαύγεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία»...

Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, προκάλεσε τον πρωθυπουργό «να ανοίξουμε τα αρχεία της ΑΔΑΕ. Τα αρχεία που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι πάροχοι. Τα αρχεία της εισαγγελίας» γιατί «εκεί βρίσκεται η αλήθεια» εντείνοντας την πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στην προηγούμενη εμφάνισή του στο Κοινοβούλιο τράπηκε σε φυγή αποφεύγοντας να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Διατηρώντας υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και ενώ μπροστά μας αναμένουνε να έχουμε μια εκλογική χρονιά (2023) ο Αλ. Τσίπρας απάντησε και στην προσπάθεια της Νέα Δημοκρατίας για συμψηφισμούς λέγοντας πως «επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επι των ημερών σας η υπηρεσία διοικούνταν από τη Greek Mafia».

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας πάντα στον κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Είσαστε μια τραγική φιγούρα απο το πιο ζοφερό παρελθόν. Γιατί το αύριο θέλει φως, διαύγεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία» ενώ «εσείς είσαστε σκοτάδι, συγκάλυψη, ολοκληρωτισμός».

Πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές για να έρθει η πολιτική αλλαγή και για να ανασάνει ο τόπος. «κ. Μητσοτάκη, θα περιμένουμε σήμερα απαντήσεις. Αν για μια ακόμη φορά δεν είστε σε θέση να τις δώσετε. Αν δεν είστε σε θέση καθαρά να μας απαντήσετε αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους υπουργούς σας. Αν και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς της Εθνικής Άμυνας. Και αν δεν έχετε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε, προκηρύξτε εκλογές.

Λυτρώστε τη δημοκρατία. Προκηρύξτε εκλογές Για να έρθει η πολιτική αλλαγή. Για να ανασάνει ο τόπος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.