Ο Μητσοτάκης αναβαθμίζει τις αστυνομικές σχολές...

 
...ενώ υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών...

Η ενίσχυση των αστυνομικών Σχολών μέσω της αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες καλλιτέχνες εκφράζουν την οργή τους για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που μετατρέπει τα πτυχία ανώτατων Σχολών σε ισοδύναμα των απολυτηρίων Λυκείου.

Ο... υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέλυσε το όραμα της κυβέρνησης για τη δημιουργία «σύγχρονης, υψηλού επιπέδου και αποτελεσματικότητας» αστυνομίας κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας», προαναγγέλλοντας την μετατροπή της Σχολής Αξιωματικών σε πανεπιστημιακό στρατιωτικό ίδρυμα «στο πρότυπο των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων».

Ουσιαστικά, το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκης αφορά την μετατροπή της εν λόγω σχολής σε ΑΕΙ, ενώ με το παρόν νομοσχέδιο προβλέπεται η αναβάθμιση και των υπολοίπων Σχολών της Αστυνομίας και ιδίως η Σχολή Αστυφυλάκων, στην οποία θα υπάρχει επίσης αξιολόγηση ενώ θα δίνεται η δυνατότητα και μεταπτυχιακών σπουδών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της τέχνης, που σημειώνουν ότι η «δύναμη» των πτυχίων τους μετά το νέο νομοσχέδιο για τους καλλιτέχνες, πέφτει στα τάρταρα…

documentonews.gr