Πρωτοφανές μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο λόγω χιονιά

Anthony
Πρωτοφανές μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο λόγω χιονιά

 Περισσότερες από 48 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Χίθροου λόγω της κακοκαιρίας

Χιονοπτώσεις προκάλεσαν την ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου καθώς ο παγετώς έχει προκαλέσει μπλάκ άουτ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα βελτιωθούν.

Οι συνθήκες παγετού αναμένεται να προκαλέσουν νέο χάος τη Δευτέρα ενώ οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμαστούν για θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς Κελσίου.

Δεκάδες σχολεία θα κλείσουν, ενώ η «παγωμένη ομίχλη» αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και αύριο Δευτέρα (12/12) στις πτήσεις.

Περισσότερες από 30 πτήσεις καθυστέρησαν στο Γκάτγουικ λόγω χιονόπτωσης και 48 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Χίθροου.

Η Βρετανική πολιτική προστασία προέτρεψε τον κόσμο να μην ταξιδέψει, αφού έκλεισαν δύο αυτοκινητόδρομοι και αναφέρθηκαν ατυχήματα σε άλλους πέντε. Μόνο το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν περισσότερα από 300 περιστατικά στους δρόμους της Κορνουάλης.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά και τους δύο διαδρόμους του το πρωί του Σαββάτου λόγω «βαριάς χιονόπτωσης.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Ουαλίας είπε ότι έλαβε περισσότερες από 2.000 κλήσεις έκτακτης ανάγκης το Σάββατο, αύξηση 17% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

source: https://www.ieidiseis.gr/