Πώς η Καϊλή ψήφισε σε επιτροπή που δεν ήταν μέλος...


 Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την Εύα Καϊλή και τον τρόπο που έδρασε στην υπόθεση Κατάρ βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Αφού ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς μάθαμε από Βρετανό δημοσιογράφο πως την 1η Δεκεμβρίου, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να ψηφίσει την αμφιλεγόμενη θέση υπέρ της απελευθέρωσης της βίζας για το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι η ψηφοφορία λάμβανε χώρα σε επιτροπή (Libe) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της οποίας η ευρωβουλεύτρια δεν ήταν μέλος!

Σήμερα, οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν με το MEGA να παρουσιάζει έγγραφο της ψηφοφορίας και τον ανταποκριτή του «μεγάλου καναλιού» στις Βρυξέλλες (Σαράντης Μιχαλόπουλος) να φανερώνει την απορία των ευρωβουλευτών της επιτροπής που ήταν μεγάλη αναφορικά με την παρουσία της κ. Καϊλή στην επιτροπή που δεν ήταν μέλος. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ρεπόρτερ του MEGA επισήμαιναν πως η ευρωβουλευτής καθόταν στα πίσω έδρανα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Το παρασκήνιο δείχνει να είναι«καυτό» από τη στιγμή που στο τέλος της διαδικασίας διαπιστώθηκε πως υπήρχε μία παραπάνω ψήφος. Σύμφωνα πάντα με το MEGA, όταν έγινε αντιληπτό πως ψήφισε η Εύας Καϊλή το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, προκειμένου να μην εκτεθεί δημοσίως, δήλωσε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία εν τέλει απέσυρε τη δική της ψήφο.

Να θυμίσουμε πως η Εύα Καϊλή, πέρα από τη γνωστή πλέον επίσκεψή της στο Κατάρ και τη φωτογραφία της με τον υπουργό Εργασίας της χώρας, την οποία είχε ποστάρει στο Τwitter στις 20 Νοεμβρίου, είχε ταξιδέψει ξανά εκεί για να παρακολουθήσει από κοντά τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ του Κατάρ και του Εκουαδόρ. Την επίσκεψη αυτή, όμως, δεν την είχε δημοσιοποιήσει, ούτε είχε αναρτήσει κάποια φωτογραφία, όπως θα περίμενε κανείς.

Την επόμενη μέρα, στις 21 Νοεμβρίου δηλαδή, η ευρωβουλεύτρια είχε εκφωνήσει αυτήν την περιβόητη πλέον ομιλία που είχε ξαφνιάσει τους πάντες, όπου περιέγραφε το Κατάρ, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ως εργασιακό παράδεισο.

► Το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να έχει διαπράξει αδικήματα όπως δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα ελεγχθεί από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, έπειτα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήδη διώκεται από τις βελγικές αρχές για σοβαρά αδικήματα στο πλαίσιο του Qatar-gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο.