Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου σε Μέγαρα και Κιάτο λόγω διαδηλώσεων

Anthony
Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου σε Μέγαρα και Κιάτο λόγω διαδηλώσεων

Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου σε Μέγαρα και Κιάτο λόγω διαδηλώσεων για τον πυροβολισμό στον 16χρονο. 

Μπλόκο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου (Ολυμπία οδός), στο ύψος των Μεγάρων, στο ρεύμα προς Κόρινθο, λόγω διαδηλώσεων για τον πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Κιάτου και στα δύο ρεύματα, λόγω διαδηλώσεων Ρομά.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε παρακείμενες οδούς.

 

Κλειστή και η Κορίνθου - Πατρών

Παράλληλα, σύμφωνα με το korinthostv, έκλεισε και η Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού,.

Ειδικότερα, εκτροπή της κυκλοφορίας προς την Παλαιά εθνική γίνεται από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τον κόμβο στο Κιάτο.

Αφορμή των επεισοδίων, έχει σταθεί ο βαρύς τραυματισμός του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από πυρά αστυνομικού.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Νέα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων.

Περίπου 100 Ρομά έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό «Αγία Σοφία», διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Έχουν ανάψει και φωτιές στο οδόστρωμα.

Ρομά έκαψαν κάδους, λάστιχα και πετούσαν πέτρες, φωνάζοντας συνθήματα «Εδώ, θα γίνει ο τάφος σας». Επίσης, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων, σε ένα σκηνικό μεγάλης έντασης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Έντρομοι οι εργαζόμενοι σε μεταφορική εταιρεία που βρίσκεται επί της οδού Πόντου, ανέφεραν στο grtime, ότι «δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ ενώ έχουμε σχολάσει, λόγω των επεισοδίων».

Αναφέρουν ακόμη ότι, «έχουν βάλει φωτιές κοντά σε βενζινάδικο και φοβόμαστε. Δεν ξέρουμε αν θα φύγουμε ζωντανοί».

επεισοδια θεσσαλονικη

«Σκάνε πράγματα παντού και έχουν βάλει φωτιά και σε σκαπτικά μηχανήματα που υπάρχουν στο σημείο», όπως είπαν. 

«Τον γιο μου σκοτώσανε»

Νωρίτερα σήμερα, ένταση επικράτησε μεταξύ των ΜΑΤ και του πατέρα του 16χρονου που πυροβολήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (6/12) έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που «απάντησαν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όπως μεταδίδει το voria.gr, πατέρας του 16χρονου βρέθηκε μπροστά στα σκαλιά του Μεγάρου τη στιγμή της έντασης και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ουρλιάζει.

«Τον γιο μου σκοτώσανε!», φώναξε. 

Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Επεισόδια στο Νομισματοκοπείο

Σποραδικές επιθέσεις με πέτρες πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης (6/12) ομάδες ρομά με ορμητήριο τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν κλοιό στα όρια του καταυλισμού και απωθούν τις επιθέσεις.

Ο πετροπόλεμος ξεκίνησε λίγο μετά τη 13:30, ενώ περίπου 40 άτομα έβαλαν νωρίτερα φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Μεσογείων

Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε περιμετρικά του καταυλισμού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενισχύονται.

Βίντεο του iEidiseis από την περιοχή:

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr