Συνάντηση UEFA – European Super League: Απορίφθηκε ξανά η πρόταση για την «κλειστή» λίγκα

Anthony
Συνάντηση UEFA – European Super League: Απορίφθηκε ξανά η πρόταση για την «κλειστή» λίγκα

 Άνθρωποι της UEFA συναντήθηκαν με την ηγεσία της A22 Sports, που υποστηρίζει την European Super League, αλλά το πλάνο της «κλειστής» λίγκας απορρίφθηκε ξανά. 

Συνάντηση με την ηγεσία της A22 Sports, η οποία υποστηρίζει την δημιουργία της European Super League, είχαν άνθρωποι της UEFA στη Νιόν απορρίπτοντας για ακόμα μία φορά το πλάνη της δημιουργίας μιας «κλειστής» λίγκας με περιορισμένο αριθμό Ευρωπαϊκών ομάδων. Το παρόν στην συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μαζί με αξιωματούχους από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ενώ την A22 εκπροσώπησαν ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Μπερντ Ράιχαρτ, και οι ιδρυτές της, Ανάς Λαγκράρι και Τζον Χαν. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι αγγλικοί σύλλογοι δεν συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθούν στη συνεδρίαση των μετόχων της Premier League.

Η UEFA σε σημερινή ανακοίνωσή της τόνισε ότι: «Σύμφωνα με την ενότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA και οι συμμετέχοντες φορείς του ποδοσφαίρου για άλλη μια φορά απέρριψαν ομόφωνα το σκεπτικό, στο οποίο βασίζονται πρότζεκτ όπως η ESL κατά τη σημερινή συζήτηση. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν, με έκπληξη, τους ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της A22 Sports ότι αυτή η εταιρεία δεν εκπροσωπεί κανέναν σύλλογο με οποιαδήποτε ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένων των τριών συλλόγων που συνεχίζουν να υποστηρίζουν ανοιχτά το πρότζεκτ».

Οι τρεις ομάδες που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, καθώς παραμένουν θετικές από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της ESL. Αντίθετα έξι αγγλικοί σύλλογοι (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ) δύο Ιταλικοί τις Ίντερ, Μίλαν και η Ατλέτικο Μαδρίτης αποχώρησαν μετά από τις έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων τους.

Από την πλευρά της η Α22 δια στόματος Ράιχαρτ υποστήριξε: «Ο απολογισμός μας από τη συνάντηση ήταν ότι το «status quo» είναι ικανοποιητικό για την UEFA. Αυτή η θέση αναμενόταν, καθώς η UEFA ήταν ο μοναδικός κυρίαρχος φορέας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων από το 1955. Αυτή η μονοπωλιακή δομή εξετάζεται επί του παρόντος από το Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει τα συμπεράσματά του την άνοιξη του 2023» δήλωσε ο Ράιχαρτ.

«Ο συνεχιζόμενος διάλογός της με συλλόγους και άλλους ενδιαφερόμενους για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων πρέπει να διεξάγεται σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από απειλές και άλλους περιορισμούς», συμπλήρωσε. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr