Twitter: 7ήμερη εργασία, 12ωρα και ύπνος στο γραφείο για τους στόχους του Μασκ


 Μόνο ειδυλλιακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το εργασιακό περιβάλλον στην Τwitter μετά το deal της πώλησης της εταιρείας στον Έλον Μασκ αντί 44 δισ. δολαρίων, καθώς έχει φύγει τελείως το «καρότο» και έχει μείνει μόνο το... «μαστίγιο».

Οι διευθυντές του Twitter ζήτησαν από ορισμένους υπαλλήλους τους να εργάζονται 12ωρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, που ισοδυναμεί με 84 ώρες εβδομαδιαίως, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις επιθετικές προθεσμίες του ιδιοκτήτη της Tesla, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του CNBC.

Από την Παρασκευή, στο προσωπικό της εταιρείας έχουν τεθεί καθήκοντα τα οποία ορισμένοι θεωρούν ως δοκιμασία από την ομάδα του Μασκ για να δουν ποιος εργάζεται σκληρά.

Ειδικότερα, υπήρξαν μηχανικοί που δούλεψαν πάνω σε projects coding όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι ανέλαβαν τις αλλαγές στην υπηρεσία πιστοποίησης λογαριασμών, όπου ο δισεκατομμυριούχος θα καθιερώσει μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων για το περίφημο μπλε σηματάκι «τικ» για την επαλήθευση του account των χρηστών.

Ένα εσωτερικό μήνυμα που εστάλη στο προσωπικό του Twitter που εργάζεται για αλλαγές ανέφερε πως: «προσδοκούμε κυριολεκτικά να εργαστείτε 24 ώρες το 24ωρο για να το καταφέρετε» όπως επισημαίνει το Business Insider.

Ταυτόχρονα, δεν έχουν γίνει κουβέντες για την πληρωμή υπερωριών, ούτε αν οι υπάλληλοι θα πάρουν άδειες ή ρεπό, τη στιγμή που οι φόβοι για απολύσεις πυκνώνουν και οι εμπλεκόμενοι στα projects, δεν ξέρουν καν εάν η θέση εργασίας τους στην εταιρία είναι διασφαλισμένη μετά τον «άθλο» για να ικανοποιήσουν τους στόχους του Μασκ.

Μάλιστα, οι διευθυντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις αποδόσεις των υφισταμένων τους και να στείλουν τις λίστες στο team του Μασκ σχετικά με το ποιοι πρέπει να απολυθούν και ποιοι να παραμείνουν στη θέση τους, ενώ και οι ίδιοι νιώθουν την πίεση, με κάποιους να λένε στους New York Times ότι κοιμόντουσαν στα γραφεία της Twitter τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Η Washington Post ανέφερε ότι η ομάδα του Μασκ σχεδιάζει να «ξεφορτωθεί» περίπου το 1/4 του προσωπικού του Twitter σε έναν πρώτο γύρο απολύσεων, με κανένα άτομο από το περιβάλλον του νέου CEO να μην προχωρά σε σχολιασμό για τις εξωφρενικές συνθήκες εργασίας ή τις απολύσεις.