Το think tank Τσίπρα προετοιμάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

 
Κάθε άλλο παρά ανενεργό είναι το συμβουλευτικό στον Αλέξη Τσίπρα think tank, το οποίο είχε συγκροτηθεί πέρυσι.

Αντιθέτως, σύμβουλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εργάζονται πυρετωδώς ώστε μια πιθανή κυβέρνηση Τσίπρα να παρουσιάσει άμεσα έργο στις πρώτες εκατό ημέρες της.

Προτεραιότητα δίνεται στα...ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά κόρον τη δημόσια ατζέντα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια: υγεία, παιδεία, εργασία, ενέργεια, αναπτυξιακές πολιτικές, κράτος πρόνοιας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλωστε- παραχωρεί συνέντευξη σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη- σκοπεύει να αξιοποιήσει συμβούλους του κι ως υποψηφίους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, αλλά και στην κυβέρνησή του.

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να συνδυάσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το «σκληρό ροκ» στα ζητήματα σκανδάλων και διαφάνειας με ένα πιο μετριοπαθή και προγραμματικό λόγο όσον αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της εξωτερικής πολιτικής.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να εκφράσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα χωρίς λεκτικές ακρότητες, αλλά και με προτάσεις που θα χτυπούν τα προβλήματα στη ρίζα τους και δεν θα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, όπως χαρακτηρίζουν και το καλάθι του νοικοκυριού, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά από σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν θα παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής παρουσίασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 13 υπουργούς τού κυβερνητικού σχεδίου κατά της σεξουαλικής κακοποίησης κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν στο CNN Greece κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μετατρέψει ένα ακόμα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα σε επικοινωνιακό σόου.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στην επίσκεψη, από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, μελών της εξεταστικής επιτροπής για το Pegasus κι αντίστοιχο κατασκοπευτικό λογισμικό («PEGA») της Ευρωβουλής.

Οι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων κι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, αλλά και με τον Χρήστο Σπίρτζη που έχει πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ΜΚΟ, δημοσιογράφους, στελέχη Ανεξάρτητων Αρχών κι άλλους σχετιζόμενους φορείς.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, στις 12:00, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr