Η στιγμή που o Ζούκερμπεργκ ανακοινώνει 11.000 απολύσεις υπαλλήλων της Meta


 Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απευθύνθηκε μέσω βιντεοκλήσης σε υπαλλήλους της Meta χθες Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την απόφαση να απολυθεί το 13% του προσωπικού, ήτοι περισσότεροι από 11.000 υπάλληλοι.

Υπάλληλος της Meta, που ήταν ανάμεσα στους απολυμένους, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τη συγκεκριμένη στιγμή που αναρτήθηκε στο YouTube από το CNBC, στο οποίο ο Ζούκερμπεργκ αναφέρει πως «ξέρω πως πρέπει να επικρατούν πολλά συναισθήματα. Θέλω να σας πω ευθέως ότι λαμβάνω την πλήρη ευθύνη αυτής της απόφασης».

«Είμαι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την ευημερία της εταιρείας μας, για την πορεία μας καθώς και για να αποφασίζω πώς θα επιτευχθούν όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων σαν και αυτήν, στην οποία και κατέληξα. Και ήταν μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω στα 18 χρόνια που διευθύνω την εταιρεία. Και είναι δύσκολη, σε μεγάλο βαθμό επειδή – προφανώς – επηρεάζει σημαντικά τις ζωές σας αλλά και την αποστολή μας. Χάνουμε ανθρώπους που… δώσανε πραγματικά την ψυχή και την καρδιά τους σε αυτό το μέρος» επεσήμανε.

«Ο καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος και γεμάτος πάθος, και όλοι σας έχετε παίξει έναν ρόλο στην επιτυχία της Meta. Όποια και αν ήταν η ομάδα στην οποία εργαζόσασταν, ο καθένας από εσάς έπαιξε ρόλο στο να συνεισφέρει στα προϊόντα που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται μεταξύ τους καθημερινά» πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης των Facebook και Instagram υπογράμμισε πως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περικοπές στις επιχειρήσεις του, ωστόσο οι προσλήψεις θα επηρεαστούν δυσανάλογα καθώς η εταιρεία αποφάσισε να προσλάβει λιγότερα άτομα το 2023.

Η Meta επέκτεινε το μέτρο «παγώματος» των προσλήψεων και κατά το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους με λίγες μόνο εξαιρέσεις, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.