Η Ν.Δ. σε γραμμή... Novartis...

0

 
Το ξαναζεσταμένο φαγητό της σκευωρίας, όπως ακριβώς έκανε με το σκάνδαλο Novartis, επιχειρεί να σερβίρει τώρα η Νέα Δημοκρατία σε μια ακόμη προσπάθεια να πετάξει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών για τον ορυμαγδό αποκαλύψεων στο θέμα των υποκλοπών.

Η κυβερνητική παράταξη φαίνεται ότι προχωρά με αργά και... μεθοδικά βήματα ως προς την αντιστροφή της πραγματικότητας και αφού... είδε πως το σενάριο περί «παρακολούθησης Μητσοτάκη» δεν πείθει τους πολίτες, επενδύει τώρα στα περί σκευωρίας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει χαρακτηριστικά «το "έργο" ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για "λίστες" παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες "πηγές". Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων».

Επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις "αποκαλύψεις" Χίου-Βαξεβάνη "πόνταρε" σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, κρέμασε στα μανταλάκια 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε».

«Το "έργο" το έχουμε ξαναδεί» δηλώνουν από τη Νέα Δημοκρατία και καταλήγουν «μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Οι δηλώσεις Μαντζουράνη και η διαστρέβλωση

Για να μπορέσει να κάνει αυτή την... επιστροφή στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε να πιαστεί και να διαστρεβλώσει δηλώσεις του Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά μέσα ότι ο Γ. Μαντζουράνης δήθεν παραδέχθηκε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, η Πειραιώς αποφάσισε να υιοθετήσει πλήρως τις αιτιάσεις αυτές.

Τη γραμμή αυτή, άλλωστε, επισημοποίησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην προσπάθειά του να απαντήσει στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας «επειδή ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να τεκμηριώσει στο ελάχιστο όσα εξωφρενικά ο ίδιος και τα στελέχη του διακινούν τις τελευταίες εβδομάδες για τα λογισμικά παρακολούθησης, επειδή ο κ. Μαντζουράνης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα και δικηγόρος του κ. Βαξεβάνη, παραδέχεται την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων, επειδή βλέπει ότι η κοινωνία αποδοκιμάζει έργω και λόγω την εκστρατεία λάσπης, σε διάφορα επίπεδα, που ενορχηστρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του, επειδή οι πολίτες τον εγκαλούν που δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα και δεν έχει καμία απάντηση στις αγωνίες τους, επανήλθε σήμερα με μια σειρά ανερμάτιστων διαπιστώσεων για την οικονομία».

Τι πραγματικά είπε, όμως, ο Γιάννης Μαντζουράνης; Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε, αυτό που έχει καταγραφεί εδώ και μήνες, ότι δηλαδή έχουν καταστραφεί ή έχουν κρυφτεί αποδεικτικά στοιχεία, στηλιτεύοντας, ουσιαστικά, το παιχνίδι καθυστερήσεων που έπαιξε η κυβέρνηση από το καλοκαίρι, όταν και ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια του σκανδάλου.

Μιλώντας στο militaire.gr υπογράμμισε «τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες» για να εκτιμήσει σε άλλο σημείο ότι μπορεί να βγει άκρη στο σκάνδαλο με μαρτυρίες.

Επισήμανε, ακόμη, ότι ενδεχομένως να μπορούν να υπάρξουν στοιχεία από τους παρόχους επικοινωνίας «εάν δεν έχουν πληγεί και αυτοί από το μικρόβιο της καταστροφής αποδείξεων».

Ψάχνουν τρόπο να σαμποτάρουν την Θεσμών και Διαφάνειας;

Εκείνο, όμως, που δεν είδαν στη Νέα Δημοκρατία και στα φιλικά προς το Μαξίμου μέσα, είναι οι πληροφορίες που αποκάλυψε ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο, όπου έκανε λόγο για μεθοδεύεις προκειμένου οι Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν να μην καταθέσουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε ότι θα μπορούσαν από την πλευρά της κυβέρνησης να τους χαρακτηρίσουν ως υπόπτους κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις καταθέσεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και η εξεταστική έχει την δυνατότητα να καλεί μάρτυρες και όταν δεν πάνε να τους προσάγει βιαίως. Ωστόσο, αν τους καλέσει ένας εισαγγελέας για ανωμοτί κατάθεση πριν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα μπορούσαν να επικαλεστούν το άρθρο 104 που επιτρέπει να μην καταθέτεις όταν είσαι ύποπτος περιστατικά που μπορεί να επιβαρύνουν την ποινική σου θέση, αλλά και το άρθρο 223» σημείωσε για να προσθέσει «η Δεξιά έχει κουλτούρα εξουσίας και κουλτούρα παραεξουσίας. Με αυτή την ωραία μεθόδευση θα στείλουν τον δικηγόρο τους και θα πουν ότι δεν μπορούν να καταθέσουν, γιατί ο,τιδήποτε πούν θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος τους» πρόσθεσε. Σημείωσε όμως πως «αντιλαμβάνονται ότι θα ξεσηκωθεί το σύμπαν και θα τους καταγγείλουμε. Διότι πάμε στα μέσα Νοέμβρη και δεν τους καλούν ούτε ως μάρτυρες ούτε ως υπόπτους. Θα τολμήσουν να το κάνουν παραμονές της Επιτροπής Θεσμών; Έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχουν αυτές οι σκέψεις και πιέζουν κάποιοι για να γίνουν αυτές οι μεθοδεύσεις. Ας ελπίσουμε κάποιοι δικαστές να το αποτρέψουν».

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σημειώνεται, ότι, χθες, ο Γιάννης Μαντζουράνης είχε μιλήσει και στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και υποστήριξε ότι υπάρχουν τρία πρόσωπα, τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές και είναι έτοιμα να καταθέσουν, με τον όρο πως θα τεθούν σε καθεστώς προστατευμένου μάρτυρα. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα άτομα αυτά είναι διατεθειμένα να αποκαλύψουν το δυσώδες παρασκήνιο, δηλαδή ποιοι ήταν εκείνοι που έδιναν εντολές για παρακολουθήσεις και σε ποιο χρονικό διάστημα διαπράχθηκαν αυτές...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)