Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου αποκαλύπτουν οι New York Times...

0

 
Το μπαράζ ρωσικών χτυπημάτων σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα σε όλη την Ουκρανία, όμως η περιφέρεια του Κιέβου φαίνεται πως βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Σύμφωνα με... τους New York Times οι αρχές του Κιέβου ετοιμάζουν σχέδια εκκένωσης των περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας εφόσον υπάρξει ολικό μπλακάουτ στην πρωτεύουσα. Αρκετές περιοχές, εξάλλου, έχουν βρεθεί χωρίς ρεύμα και νερό για μικρό χρονικό διάστημα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από τις ρωσικές επιθέσεις έχει καταστραφεί περίπου το 40% των ενεργειακών υποδομών της χώρας, ενώ πριν από μερικές ημέρες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταγγείλει ότι περίπου το 10% των Ουκρανών είναι χωρίς ρεύμα.

Το πλάνο για μια τόσο μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης περιλαμβάνει και περίπου χίλια θερμαινόμενα καταφύγια, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, μηχανικοί προσπαθούν να επιδιορθώσουν τους κατεστραμμένους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του Telegram και ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Σημειώνεται ότι χθες, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Ουκρανίας, Ukrenergo, έκανε λόγο για απαραίτητες μειώσεις στο φορτίο των δικτύων προκειμένου να εξασφαλιστεί ισορροπία στο σύστημα ενέργειας και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα και μεγάλες διακοπές ρεύματος.

Οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν μόνο το Κίεβο και τα περίχωρά του, αλλά και περιοχές όπως το Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο, το Σουμί και το Ζίτομιρ. 

Ενώ η κατάσταση με την ενέργεια στην Ουκρανία ολοένα και επιδεινώνεται, οι δυτικοί σύμμαχοι πασχίσουν να καταστρώσουν πλάνα παροχής βοήθειας και σε αυτόν τον τομέα, όμως, μέχρι στιγμής, πέρα από μερικές κουβέντες συμπαράστασης δεν έχει υλοποιηθεί κάτι ουσιαστικό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)