H Binance θέλει ξεκάθαρους κανόνες για τα crypto, μετά από το ναυάγιο της FTX - Προσπάθεια ανάκαμψης για το bitcoin

0

 
Ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, ζήτησε τη θέσπιση ενός νέου, ξεκάθαρου ρυθμιστικού πλαισίου για τα crypto, στον απόηχο της αναταραχής που έχει προκαλέσει στον κλάδο η κατάρευση της FTX.com.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζάο κατά τη διάρκεια ομιλία τους σε εκδήλωση στο Μπαλί της Ινδονησίας -όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των G20- ανέφερε πως «χρειαζόμαστε κανονισμούς και ρυθμίσεις, σε ένα σωστό πλαίσιο, για να λειτουργήσουμε με ένα σταθερό τρόπο».

Παράλληλα, ο Ζάο είπε σε ανάρτηση του στο Twitter πως η Binance θα δημιουργήσει ένα ταμείο ανάκαμψης για να ενισχύσει project κρυπτονομισμάτων που είναι ισχυρά αλλά αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.

Οι αναφορές του Ζάο έρχονται μετά από την αίτητη πτώχευσης που κατέθεσε την Παρασκευή το ανταλλακτήριο crypto FTX.com του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ και αφού η Binance υπαναχώρησε από την προσπάθεια εξαγοράς της FTX.

Μιλώντας από το Μπαλί, ο Ζάο είπε πως «θεωρώ πως ο κλάδος έχει συλλογικά την ευθύνη να πραστατέψει τους καταναλωτές, όχι μόνο οι ρυθμιστικές αρχές. Αυτές έχουν ένα ρόλο, αλλά δεν είναι κατά 100% δικιά τους ευθύνη» συμπλήρωσε.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Ζάο έκανε γνωστό πως η Binance θα σταματήσει να αποδέχεται τα FTT tokens της FTX στην πλατφόρμα της και κάλεσε και άλλα ανταλλακτήρια crypto να κάνουν το ίδιο.

Κάτω από τα 17.000 δολάρια το bitcoin

Σημειώνεται πως οι τιμές των μεγάλων κρυπτονομισμάτων προσπαθούν να ανακάμψουν στην αρχή της εβδομάδας, μετά από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν τις προηγούμενες μέρες.

Το bitcoin ενισχύεται 0,75% στα 16.503 δολάρια, έχοντας βρεθεί πρόσκαιρα κάτω από τα επίπεδα των 16.000 δολαρίων.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto στον κόσμο, το ether ανεβαίνει 1,87% στα 1.239 δολάρια.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)