Διαφωνώ με την τριετία...


 ...λέει ο Ανδρουλάκης για το ν/σ για τις παρακολουθήσεις...

Την αντίθεσή του με τη βασική μεθόδευση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο σχετικά με τις παρακολουθήσεις, που αφορά δηλαδή το δικαίωμα ενημέρωσης του εδιαφερόμενου αλλά μετά την πάροδο τριών ετών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega...

Ο Νίκος Ανδορυλάκης, που κατά τ' άλλα είδε αρκετά θετικά σημεία, κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής να πράξει κατά το παράδειγμα του Ευρωκοινοβουλίου και να φέρει εντός του μήνα ένα μηχανισμό ελέγχου των κινητών ώστε τα κινητά τηλέφωνα όσων αναφέρονται στη λίστα που δημοσίευσε το Documento να μπορούν να ελεγχθούν.

«Καλώ όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να πάει άμεσα στη δικαιοσύνη», απάντησε στο ερώτημα αν πιστεύει πως είναι γνήσιες οι λίστες με τους παρακολουθούμενους.
«Εμένα δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες ούτε οι σκιές» επέμεινε. «Όλα στο φως, με τη Βουλή και τον μηχανισμό ελέγχου των κινητών όπως κάνει και το Ευρωκοινοβούλιο», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην παρατήρηση δε πως ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως με αυτό το νομοσχέδιο δεν θα μπορέσει να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του πριν απ' τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «έχω κάνει ό,τι μπορώ νομικά» και «καλώ τον πρωθυπουργό και σήμερα να φύγουν οι προεκλογικές σκιές». Να είστε σίγουροι ότι θα δικαιωθώ και θα μάθω νόμιμα γιατί συνέβη αυτή η παρακρατική μέθοδος σε βάρος μου, είπε ακόμα.

Σε ερώτηση δε για μετεκλογικά σενάρια ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως θέλει ο κόσμος να δει το ΠΑΣΟΚ σαν μια αξιοπρεπή τρίτη επιλογή και ότι «δεν είστε σε ομηρία, δεν έχετε δύο επιλογές κάκιστες». Κράτησε όμως ανοιχτή την πόρτα και στα δύο πρώτα μεγάλα κόμματα, αφού ανέφερε μια συνεργασία σε βάση προγραμματικής συμφωνίας μπορεί να γίνει με όλα τα κόμματα που μπορούν να σεβαστούς τις προγραμματικές σου προτεραιότητες.