Υποκλοπές: Πόσο κοντά είναι οι εκλογές μετά τις αποκαλύψεις...


 Όλο και πιο κοντινό φαντάζει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις αρχές του επόμενου χρόνου υπό την πίεση των αποκαλύψεων της υπόθεσης των υποκλοπών.

Όπως έλεγαν στο «Π» κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η κατάσταση χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως ιδιαίτερα δύσκολη και... επικρατεί προβληματισμός για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να πάει το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές, με τον ίδιο να μην το επιθυμεί παρά το νοσηρό κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός:

-δε θέλει να εμφανιστεί ότι σύρεται σε εκλογές για τις υποκλοπές,

– δεν επιθυμεί να εγγραφεί στο συνολικό υποσυνείδητο η διάσταση της υπόθεσης και

– θέλει να αποφύγει οι εκλογές να είναι μονοθεματικές.

Μάλιστα, συνεργάτες του σημείωναν ότι γι’ αυτό η δικαιοσύνη θα πρέπει να τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να δοθούν κάποιες απαντήσεις στα πολυάριθμα ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει από την υπόθεση.

Στην τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα παίξει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες για την κυβέρνηση και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα κακό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr