Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Κυβέρνηση πρόθυμη να εκπαιδεύει Ουκρανούς κομάντο...


 Νέα διεύρυνση της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την απόφαση της ΕΕ να... παρασχεθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση σε 15.000 στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη.

Η εφημερίδα σε αποκλειστικό της θέμα και επικαλούμενη πηγές που χαρακτηρίζει «παράγοντες» αναφέρει ότι «στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας»:

1. Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Κλειδί είναι το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου» που περιλαμβάνει χώρους αστικού-ημιαστικού τοπίου και «εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων»

2. Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Οι πηγές της εφημερίδας προσθέτουν ότι «υπάρχει υπο-σενάριο για "επισκέψεις" των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία».

3. Θεσσαλία, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Επιπρόσθετα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «υπάρχει και η σκέψη οι εκπαιδευόμενοι Ουκρανοί να πάνε -υπό την επίβλεψη των Αμερικανών- στην Αλεξανδρούπολη, στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη ... και στο Στρατόπεδο Γιαννούλη», ενώ ως «πρόθυμη» να βοηθήσει περιγράφεται και η Κύπρος, ειδικά στο έργο της αποναρκοθέτησης στο οποίο είναι ιδιαίτερα έμπειρη η Εθνοφρουρά...


avgi.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.