«Όσο ο Μητσοτάκης σιωπά, επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος»...

 
Κάθε ψηφίδα που συμπληρώνει το παζλ των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την εικόνα για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη λένε στην Κουμουνδούρου μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προτρέπουν για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να δώσει... απαντήσεις στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν αντί -όπως τονίζουν- να κρύβεται αποφεύγοντας να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις στα ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις. 

Το τελευταίο κρίσιμο ερώτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον κ. Μητσοτάκη με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ήταν εάν ο πρωθυπουργός δεσμεύεται πως κανένας από τους υπουργούς που τέθηκαν υπό παρακολούθηση με το κακόβουλο λογισμικό predator δεν παρακολουθείται συγχρόνως και από την ΕΥΠ. Το ερώτημα έγινε πιο επιτακτικό μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Docoumento πως εκτός από το spyware τόσο τον πρώην υπουργό Ενέργειας (επί χρόνου παρακολούθησής του) Κωστή Χατζηδάκη όσο και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών προγραμμάτων κ. Αλεξόπουλο παρακολουθούσε και η ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί εξηγήσεις επ’ αυτού και μάλιστα στελέχη του θυμίζουν πως ο Αλέξης  Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος την προηγούμενη Παρασκευή άφησε υπαινιγμούς για τις παρακολουθήσεις προσώπων που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά και από τις εθνικές αρχές ασφαλείας. «Αναρωτιέμαι τόσο εγώ όσο και κάθε πολίτης που παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις. Είναι άραγε στα αλήθεια ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; 

Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός που κρύβεται να το διαψεύσει δημόσια και καθαρά; Θα ζητήσει άραγε από την ΑΔΑΕ να μάς διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κ. Κοντολέοντα που ήταν και είναι υπό τη δική του πολιτική ευθύνη;», ήταν οι προβληματισμοί που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώπιον των βουλευτών του. Για την Κουμουνδούρου, πάλι, «όσο (ο κ. Μητσοτάκης) δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός».

Κατέρρευσε σε απόλυτο βαθμό το αφήγημα για χρήση του Predator από άγνωστους ιδιώτες

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν άφησε βεβαίως ασχολίαστο και το δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα που αποκαλύπτει ότι το Predator λειτουργούσε όχι μόνο σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά λειτουργούσε από αποσπασμένους αστυνομικούς, των οποίων τα ονοματεπώνυμα είδαν το φως της δημοσιότητας. Κατά την Κουμουνδούρου έχει καταρρεύσει σε απόλυτο βαθμό, «με ονόματα και διευθύνσεις» το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιοι άγνωστοι ιδιώτες χρησιμοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι ο χαρακτηρισμός της χειρότερης από την μεταπολίτευση και μετά είναι πολύ επιεικής...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr