Σεξιστικό σχόλιο Δ. Καιρίδη κατά της Δ. Αυγέρη...

0

 
Υποτιμητικά στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε χθες βράδυ ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, προκαλώντας την οξεία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως... αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «χαρακτηρίζοντάς την υποτιμητικά “γλυκιά κυρία στο διάλειμμα” εννοώντας ότι η πολιτική της παρουσία στο πάνελ της εκπομπής συνάδει με “παράσταση”, απέδειξε πώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική».  
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να καταδικάσει άμεσα την άθλια σεξιστική συμπεριφορά του κ. Καιρίδη».
Η ίδια η βουλευτής σχολιάζει «πόσο κακός μπορεί να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική».


Η ανάρτησή της Δώρας Αυγέρη

«Η ανδρική υπεροψία του κ. Καιρίδη που δεν του αρέσει η κριτική και η υποκρισία!»

Δεν θα πω για ανοίκεια και προσβλητική επίθεση, αθλιότητα, σεξισμό, mansplaining, κλπ, κλπ…
Θα πω, πόσο κακός μπορεί να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική.

Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Τάκης Χατζής και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος (τους οποίους κι ευχαριστώ) προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Δ. Καιρίδη και να τον επαναφέρουν στην πολιτική και τηλεοπτική τάξη.

Δεν τα κατάφεραν, ούτε και μετά την αποχώρησή μου από την εκπομπή.

Υπογραμμίζω την έντιμη πολιτική στάση του κ. Μάντζου, ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως σεξιστικό τον λόγο του Δ. Καιρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμένα με συγχωρείτε κύριε Καιρίδη για την κριτική που σας έκανα, επειδή δεν είμαι «γλυκιά κυρία;»

Έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στον δρόμο προς τις κάλπες. Κυρίως, τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα...

Τον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε!
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)