Οι υποκλοπές άνοιξαν το εσωκομματικό καπάκι...


 Προ ημερών, ο Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πάτση, άφησε σαφείς αιχμές προς το μέγαρο Μαξίμου. Είπε ότι «έχω ζήσει με όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. Οφείλω να πω ότι έχω εξοργιστεί με την ιστορία Πάτση. Και όχι μόνο εγώ. Διότι η παράταξη αυτή, την οποία σήμερα εκπροσωπώ, δεν έχει... καμία σχέση με τέτοιου είδους τύπους», τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όχι μόνο του ποινικού ή αλλού μητρώου του υποψηφίου. Διότι, ξέρετε, έχουμε πέσει στην παγίδα της λέξης “ανανέωση”».

Φράση που αποτελεί βέβαια διπλό «καρφί» προς τον πρωθυπουργό. Αφενός γιατί επί δικής του προεδρίας, το 2019, ο Πάτσης μπήκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ είχε κοπεί το 2015 επί Μεϊμαράκη και επί Σαμαρά, και αφετέρου γιατί τη λέξη «ανανέωση» ο κ. Μητσοτάκης την είχε κάνει σημαία, επιχειρώντας, στην πραγματικότητα, να ελέγξει το κόμμα. Και, φυσικά, αυτή η δημόσια εκδήλωση της «οργής» του κ. Κακλαμάνη για την υπόθεση Πάτση δεν εκφράζει μόνο τον ίδιο αλλά και πολλούς άλλους στη Ν.Δ., ενώ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εσωκομματικών αντιδράσεων, που έχουν πυκνώσει πολύ το τελευταίο διάστημα, κυρίως με επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πριν από τις υποκλοπές, είχαμε, βέβαια, τις κλιμακούμενες βολές του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό, είχαμε την κριτική του Γιώργου Κύρτσου και τη διαγραφή του, αλλά κατά βάση οι διαφοροποιήσεις «γαλάζιων» στελεχών ήταν πιο σποραδικές. Ομως, μετά τις υποκλοπές και ειδικά μετά την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, που απέρριψε το αφήγημα Μητσοτάκη, έχει ανοίξει πια εντελώς το καπάκι της εσωκομματικής χύτρας. Και ο ατμός θα εξακολουθεί να βγαίνει μαζί με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα της επικαιρότητας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει, λοιπόν, άλλον έναν λόγο για να θέλει πάση θυσία να κλείσει το θέμα των υποκλοπών, αλλά θα το βρίσκει μπροστά του.

Γιάννης Μπασκάκης

efsyn.gr