Κρίσιμες στιγμές...

0


 Υπάρχουν κάποιες λίγες φορές στις σύγχρονες Δημοκρατίες που η παραμονή ή η απομάκρυνση ενός πρωθυπουργού από την εξουσία δεν είναι ζωτικής σημασίας μόνο για την ευημερία του τόπου, αλλά και για την ουσία του πολιτεύματος, τις ελευθερίες, τα ατομικά δικαιώματα και τη λειτουργία των θεσμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κριθεί ως...ένας καλός ή κακός πρωθυπουργός. Δεν έχει πλέον, άλλωστε, καμία σημασία. Στη μεταπολιτευτική Ιστορία του τόπου θα καταγραφεί ως ο αλαζόνας εκείνος άνθρωπος που δεν ένιωσε ούτε μια στιγμή το βάρος της ευθύνης που του έδωσε ο λαός, που περιφρόνησε τη Δημοκρατία, που επιχείρησε να «σκοτώσει» την πολιτική και να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των προσωπικών του πάσης φύσεως αναγκών.

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και προσώπων ιδιωτικού ενδιαφέροντος αποδεικνύουν ότι τους αρμούς της εξουσίας του τόπου κατέλαβε μια συμμορία γόνων που ένιωθαν ιδιοκτήτες της χώρας και συναντήθηκαν με άτομα του υποκόσμου και υπερφιλόδοξους συνεργούς.

Η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου πρόσβαλε βάναυσα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τον κοινοβουλευτισμό, αλλά έπεσε στο κενό. Η υπομονή και η επιμονή πολιτικών και δημοσιογράφων, ανθρώπων σε κρίσιμες θέσεις -λιγότερο γνωστών- που δούλεψαν εκατοντάδες ώρες για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και το ευρύ μέτωπο που συγκροτήθηκε για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας οδηγούν σε πτώση με κρότο το καθεστώς Μητσοτάκη.

Δεν τελειώσαμε, όμως, ακόμη με τη συμμορία. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και καλούνται πλέον όλες και όλοι να αποφασίσουν αν θα σταθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Καλούμαστε να συμβάλουμε στη νίκη της Δημοκρατίας και της πολιτικής, για να μην μετατραπεί η χώρα σε αρένα εκβιασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)