Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

0


 Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα ΗΑΕ κατέβαλαν εκτεταμένες προσπάθειες για να χειραγωγήσουν το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Washington Post.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προσπαθούν να επηρεάσουν και να χειραγωγήσουν την πολιτική των ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώντας τόσο νόμιμες όσο και παράνομες μεθόδους. Αυτό το συμπέρασμα περιέχεται σε έκθεση που ετοίμασαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε στην Washington Post από πηγές που είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς, τα ΗΑΕ εκμεταλλεύτηκαν τα τρωτά σημεία του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χορηγία προεκλογικών εκστρατειών και δραστηριοτήτων λόμπινγκ, προκειμένου να επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ προς τα συμφέροντά τους. Σημειώνεται ότι η πρακτική γινόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και συμπεριέλαβε αρκετές αμερικανικές κυβερνήσεις.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αναφορά των ειδικών υπηρεσιών είναι αρκετά ασυνήθιστη, αφού γίνεται ευθέως λόγος για απόπειρες παρέμβασης στην αμερικανική πολιτική από χώρα φιλική προς την Ουάσιγκτον.

Τονίζεται ότι ορισμένοι τρόποι επηρεασμού της πολιτικής των ΗΠΑ, που έχουν χρησιμοποιήσει τα ΗΑΕ, αποτελούν κοινή πρακτική για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νομοθεσίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, κάποιες άλλες δραστηριότητες των ΗΑΕ στις ΗΠΑ «έμοιαζαν περισσότερο με κατασκοπεία»!

Αντί οι μυστικές υπηρεσίες να χτυπήσουν την Τουρκία η οποία έχει εκμαυλίσει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και το σέρνει σε εγκληματικά λάθη, ψάχνουμε φαντάσματα…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)