«Πανδημία» οι επιθέσεις στα ταμεία από τις «γαλάζιες ακρίδες»...


 Διαστάσεις…πανδημίας προσλαμβάνουν σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι επιθέσεις που δέχονται τα... δημόσια ταμεία από σμήνη “γαλάζιων ακρίδων”.

Οι αποκαλύψεις για “δουλειές” που κάνουν συστηματικά  στελέχη της ΝΔ μέσω εταιρειών τους με φορείς του ελληνικού δημοσίου κατά κύριο λόγο μέσω της οδού των απευθείας αναθέσεων συνεχίζονται σε σημείο που χθες, μάλιστα, ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία αναφορικά με δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου του κ. Πάτση που ελάμβανε χρήματα από τα ΕΛΤΑ.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις κάνουν λόγο για “βόρβορο” και για λεηλασία του δημόσιου χρήματος την ίδια ώρα που νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να εξασφαλίσουν την καθημερινότητά τους.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως η “επίθεση” στο δημόσιο πλούτο συντελείται την ίδια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα ή ακόμη και να μειώσει στον ΕΦΚ στα καύσιμα μιλώντας για “λεφτόδεντρα” που δεν υπάρχουν.

Χθες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για επαγγελματικές συναλλαγές που είχε με το δημόσιο και για την ακρίβεια με τα ΕΛΤΑ και η πρώην σύζυγος του κ. Ανδρέα Πάτση. Ο κ. Πάτσης εδώ και μία εβδομάδα  έχει διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διότι είχε αγοράσει με δάνειο “κόκκινα δάνεια” για να κάνει  πλειστηριασμούς, κάτι που δεν συμβιβάζεται με τη βουλευτική του ιδιότητα και συγχρόνως έπαιρνε με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ για νομικές υπηρεσίες, αμοιβές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Documento η δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου του κ. Πάτση δεν είχε αρκεστεί  στο να κάνει δουλειές μόνο με το νοσοκομείο Γρεβενών και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η δικηγορική εταιρεία της πρώην συζύγου Πάτση, εισέπραξε σύμφωνα με το δημοσίευμα 54.000 ευρώ, από τα ΕΛΤΑ, επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. “Το μόνο που μένει πλέον είναι τα ΕΛΤΑ να αφαιρέσουν από το σήμα τους τον Ερμή και να τον αντικαταστήσουν με την προστάτιδα πολλών γαλάζιων οικογενειών τη “γαλάζια ακρίδα” σχολίασε  ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέργιος Καλπάκης μιλώντας για “ξεχωριστό και προνομιούχο σμήνος από “γαλάζιες ακρίδες” της οικογένειας Πάτση.

Εκτός όμως από τον κ. Πάτση, την πρώην σύζυγό του αλλά και την κυρία Πιτσίκα, στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλής του Μητρώου στελεχών του κόμματος ένα ακόμη άτομο του στενού περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη φέρεται να είχε “συνεργασίες” με το δημόσιο.

Οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει η κυρία Χάρις Κούτση, πρώην συνεργάτης του κ. Χατζηδάκη και ειδική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, μέσα σε λίγους μήνες- σύμφωνα με τα σχετικά  δημοσιεύματα-έχει λάβει από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ! Ειδικότερα, η εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος η κ. Κούτση φέρεται να έχει πάρει από το δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, ΙΚΕ στην οποία η ίδια εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπός της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021-2022 αναθέσεις συνολικού ύψους 180.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Το τί γίνεται τρεισήμισι χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Την ίδια στιγμή 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις έξι απευθείας αναθέσεις στις οποίες προέβησαν τέσσερις εποπτευόμενοι φορείς του δημοσίου στην εταιρεία επικοινωνίας V&O που εκπροσωπείται από τον κ. Θωμά Βαρβιτσιώτη. Οι βουλευτές με πρώτο υπογράφοντα την ερώτηση τον βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Τσίπρα επισημαίνουν ότι οι απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 142.000 ευρώ ανατέθηκαν στη συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία από τα ΕΛΤΑ Α.Ε, τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε, από τον ΔΕΔΔΗΕ και από το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr