Οχι βίντεο με τον Μητσοτάκη...

 
Τις φωτογραφίες από τα Ζαγοροχώρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ποδήλατο θα τις είδατε, υποθέτω. Άλλωστε ο ΣΚΑΪ τον αποθέωσε λες και κέρδισε τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Αθλητικός τύπος ο πρωθυπουργός σας (μας ρε γαμώτο), όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου αν θυμάστε. Ο κόσμος καίγεται... και αυτός πάει τριήμερα για ποδήλατα και κολύμπι. Οπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνω. Γόνοι, Λουδοβίκοι. 

Τέλος πάντων, ένα τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ Ιωαννίνων βρέθηκε τη στιγμή εκείνη εκεί που ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Και τράβηξε βίντεο. Και το έστειλε στην Αθήνα μαζί με το ρεπορτάζ. Αλλά το βίντεο, μάλλον δεν έπαιξε ποτέ στην ΕΡΤ. Λέμε μάλλον γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να έγινε σε ολόκληρο το 24ωρο. Μόνο φωτογραφίες έδειξε η ΕΡΤ, προσεκτικά επιλεγμένες, κομμένες ως επί το πλείστον από το συγκεκριμένο βίντεο. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε, δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. Μπορεί η ΕΡΤ να έκρινε πως δεν ήταν τόσο σημαντικό οπότε το ξεπέταξε...

Θεμιτό.

Αλλο είναι το ενδιαφέρον και το περίεργο. Κάποιος από τη συνοδεία του πρωθυπουργού ζήτησε από το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ Ιωαννίνων να δει αυτό το βίντεο πριν. Να το στείλουν είπε «να το εγκρίνουν από το Μαξίμου». Εννοείται πως οι άνθρωποι, επαγγελματίες της ΕΡΤ, αρνήθηκαν  να δείξουν οτιδήποτε στους «μπροστινούς» του κ. Μητσοτάκη που το παίζουν ξαφνικά και αρχισυντάκτες.

Λέτε να το ζήτησαν μετά από την κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου «να το εγκρίνουν από το Μαξίμου»; Άλλωστε η ΕΡΤ υπάγεται πλέον στο Μαξίμου οπότε εύκολα ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει και σκηνοθέτης-παραγωγός-αρχισυντάκτης ακόμα και παρουσιαστής μίας εκπομπής.

Μην σας πω για την κινητοποίηση που είχε γίνει προκειμένου να κάνει ποδηλατάδα ο κ. Μητσοτάκης.

Τι αμαρτίες πληρώνουμε, μου λέτε; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr