Κυβερνητικός αναβρασμός...


 Επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση των υποκλοπών με την σημερινή άφιξη της επιτροπής PEGA στην Αθήνα. Η ομάδα των ευρωβουλευτών που ασχολούνται με την... καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, καταφθάνει στην Ελλάδα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις νέες καταγγελίες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορούν δύο νέα πολιτικά πρόσωπα κι ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα των υποκλοπών.

Οι ευρωβουλευτές σήμερα αναμένεται να έχουν διαδοχικές συναντήσεις βουλευτές που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις και με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Γιάννη Κεφαλλογιάννη, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ΜΚΟ, δημοσιογράφους, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και άλλους σχετιζόμενους φορείς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, τα μέλη της PEGA  θα συναντήσουν τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη καθώς επίσης και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον   Χρήστο Σπίρτζη και Θανάση Κουκάκη.

Επίσης θα συναντηθούν με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών αλλά και με δημοσιογράφους  που ενεπλάκησαν σε αποκαλύψεις όπως οι Τάσος Τέλλογλου Νεκταρία Σταμούλη, και Γιάννης Σουλιώτης. Την Παρασκευή μάλιστα τα μέλη της PEGA αναμένεται να δώσουν συνέντευξη τύπου για τα συμπεράσματά τους από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν.

«Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κλείσει τον κύκλο του, όλοι έχουν συμφωνήσει ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα» δήλωσε χθες σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Αβαμόπουλος υπογραμμίζοντας πως τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής PEGA έρχονται στην Αθήνα «δίχως προκαταλήψεις» και σημείωσε ότι «η Ευρώπη πάντα παρακολουθεί τί γίνεται στα κράτη-μέλη της».

Τα μέλη της ευρωπαικής εξεταστικής επιτροπής καταφθάνουν στην Αθήνα ενώ είναι ακόμα νωπές οι πρόσφατες καταγγελίες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο στόχαστρο του Predactor.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος υπήρξαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έγινε προσπάθεια να υποκλαπούν οι συνομιλίες τους και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, προκύπτει ότι υπήρχε και φυσική παρακολούθηση, ενός στελέχους πολιτικού κόμματος από άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Εντωμεταξύ, αυτό τον μήνα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των εταιριών Krikkel και Intellexa, Φέλιξ Μπίζιου και Γιάννη Λαβράνου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει εκ νέου στο «κάδρο» των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλεί – με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό – να απαντήσει στην Βουλή για το «αν οι εκλογές θα διενεργηθούν με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων»...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr