Μητσοτάκης για Τουρκία: Αν είχε και η Ελλάδα 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω τη συζήτηση

0


 Στα ελληνοτουρκικά με έμφαση στις ανεξέλεγκτες πληθωριστικές που επικρατούν στην γειτονική χώρα αλλά και την αλλαγή ατζέντας που επιχειρεί η Άγκυρα, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση και να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και σε άλλη θεματολογία» ανέφερε δηκτικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το υψηλό σχεδόν 25ετίας της πληθωριστικής λαίλαπας που επικρατεί στην Τουρκία.

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν απαντούσα κάθε φορά σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν θα έκανα άλλη δουλειά», ενώ υπενθύμισε πως οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες.

«Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων. Οι θέσεις της Ελλάδος είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες. Έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό» υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι της έξαρσης της ακρίβειας, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, με αφορμή εφαρμογή του νέου μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)